USA-stjärnorna donerar miljoner

TT-AFP-Reuters

Publicerad 2020-03-14

New Orleans unga basketstjärna Zion Williamson betalar arenaanställdas löner. Arkivbild.

NBA- och NHL-stjärnor går nu in och betalar lönerna för arenaanställda som förlorar inkomster på grund av de nedstängda ligorna.

Basketstjärnskottet Zion Williamson, 19, betalar en månads lön till de anställda på New Orleans hemmaarena.

– Min mamma har alltid varit min förebild genom att respektera andra och vara tacksam för vad vi har. Så nu lovar jag att betala lönerna för alla på Smoothie King Center de kommande 30 dagarna, säger Williamson, rookie i NBA.

NBA-basketens mest värdefulla spelare, Milwaukees Giannis Antetokounmpo, ska skänka 100 000 dollar, knappt en miljon kronor, till dem som jobbar på Milwaukee Bucks Fiserv Forum och som nu står utan inkomst när NBA stoppat allt spel på grund av utbrottet av coronaviruset.

"Det här är större än basket! Under tiden vill jag hjälpa folk som gör mitt, min familjs och mitt lags liv lättare", skriver Giannis Antetokounmpo på Twitter.

Curry: "Vill göra något"

Clevelands Kevin Love var den som först lovade att skänka pengar, 100 000 dollar, till sitt lags arenaarbetare och medarbetare i laget. Golden State meddelar att lagets ägare och spelare skänker en miljon dollar till en katastroffond som ska hjälpa mer än 1 000 timanställda på arenan Chase Center.

– Som spelare vill man göra något för att hjälpa till för att underlätta under den här tiden, säger stjärnan Stephen Curry.

Ytterligare NBA-spelare och lagägare har lovat att skänka pengar.

Bobrovskij bidrar

I NHL-ishockeyn har Floridas målvakt Sergej Bobrovskij skänkt 100 000 dollar till de timanställda på arenan BB&T Center. De övriga i laget skänker tillsammans lika mycket och även ägarna skänker pengar.

Pittsburghs spelare har startat en fond för att betala sin arenapersonal lön under NHL-pausen och många fler lag har beslutat att hjälpa dem som förlorar inkomster under ligauppehållet.