Tränarna tror på Elfsborg och IFK

Publicerad:
Uppdaterad:

Örebro. Vem vinner fotbollsallsvenskan 2010?

Elfsborg eller IFK Göteborg, om man får tro tränarna själva.

– Som tur är så brukar vi tippa fel, säger Nanne Bergstrand, Kalmar FF.

När TT frågade samtliga 16 tränare i allsvenskan vilka som vinner SM-guldet, var de närmast rörande överens: Tolv av dem tror att guldet hamnar antingen i Borås eller i Göteborg.

Elfsborgstränaren Magnus Haglund var själv en av dem.

– Vi är bättre i år än i fjol, har hög kvalitet i laget och ska spela mer cyniskt, med mer varitation och mer resultatinriktat. Jag tror på oss i år, säger han.

Elfsborg skulle "jogga hem allsvenskan i fjol" (enligt AIK-tränaren Mikael Stahres tips), men knäcktes av hårt spelprogram och några snöpliga poängtapp under hösten.

Det är i vart fall Haglunds analys.

– Vi gjorde två otroligt bra matcher mot Braga (Portugal) och två till mot Lazio (Italien). Därefter hade vi fem-sex veckor då vi var lite matta och lyckades inte ta de poäng i allsvenskan vi borde. Resorna slet mer än vi trodde, och det är tufft att både spela i allsvenskan och i Europa, sade han.

IFK Göteborg fick lika många av tränarnas röster, medan Kalmar (tre röster) och AIK (en) var de enda andra guldfavoriterna.

Nanne Bergstrand igen:

– IFK Göteborg eller Elfsborg måste vinna guld med tanke på vilka trupper de har och att de fått behålla så gott som alla spelare. Det vore konstigt annars, säger han och lyckas som vanligt sänka förväntningarna på det egna laget.

Fjolårsmästarna AIK fick bara en enda röst, och den var - föga överraskande - från tränaren Mikael Stahre själv.

– AIK vinner. Men vi joggar inte hem det, vi kommer springa som fan, sade han.

I november har vi svaret.

TT

Publicerad: