Rosengård favorit till SM-guldet

Stockholm. Fotbollslaget FC Rosengård försvarar SM-guldet från i fjol, tror en majoritet av deltagarna på tisdagens upptaktsträff inför damallsvenskan i Stockholm. Tyresö ses som en av utmanarna, men dras med svåra ekonomiska problem.

79,5 procent av närvarande spelare, ledare och medierepresentanter röstade på Malmö-klubben, som förra säsongen gick under namnet LDB Malmö, som seriesegrare.

– Det känns som om vi är sugna på att vinna ett år till. Man tröttnar aldrig på att vinna SM-guld, säger Rosengårds landslagsmittfältare Therese Sjögran, som inte tror att det smugit in någon mättnad i laget trots tre SM-guld på de fyra senaste säsongerna.

Som största utmanare ses Linköping och ekonomiskt utsatta Tyresö, som slutade tvåa förra säsongen.

Stjärnflykten från krisdrabbade Tyresö ser ut att fortsätta framöver. Både Marta och Caroline Seger, vars kontrakt går ut i sommar, verkar snart ha gjort sitt i klubben, skriver aftonbladet.se.

Inte heller målvakten Carola Söbergs kontrakt förlängs efter våren. Sedan tidigare är det klart att spanska landslagsanfallaren Veronica Boquete lämnar Tyresö för Portland Thorns i den amerikanska proffsligan. Boquetes och Söbergs kontrakt med Tyresö går ut i juni.

– Vi har inte utrymme rent ekonomiskt för att förnya kontrakten. Sedan får vi se i rekonstruktionsarbetet vad vi har för utrymme, och då kommer vi också kunna ta ställning till hur vi ska formera truppen, säger Tyresös ordförande Hans Lindberg till TT.

På klubben webbplats skriver Lindberg och klubbens styrelse att man jobbar på att hitta en lösning så att laget blir slagkraftigt även när stjärnorna lämnat.

"Det fortsatta arbetet med rekonstruktionen får utvisa hur hösten kommer att se ut. Det är för tidigt att nu dra några slutsatser, men vi jobbar på att hitta en lösning som gör att vi blir slagkraftiga även i höst. Glöm inte att vi även skall spela Champions League i höst", skriver styrelsen.

TT

Publisert: