Dagens namn: Simon, Simone

Zlatan tvåmålsskytt när PSG vann

Publicerad 2013-10-02

Stockholm. Zlatan Ibrahimovic visade vägen när Paris Saint-Germain besegrade Benfica med klara 3-0 i Champions League-fotbollen på onsdagen.

PSG:s svenska stjärna gjorde två mål och gav sig själv en tidig födelsedagspresent.

Zlatan Ibrahimovic hoppas och tror att han med Paris Saint-Germain äntligen ska kunna vinna Champions League den här säsongen.

Vägen mot den hägrande titeln kunde inte ha börjat bättre.

– Jag tror att vi har bra chanser att komma långt. Men vi har bara spelat två matcher, sade Ibrahimovic till Viasat efter storsegern.

Paris Saint-Germains tränare Laurent Blanc litar mycket till den store svensken. Mycket speltid, stort förtroende innebär mycket ansvar. Mot Benfica visade Ibrahimovic att han kan trivs i rollen.

I den senaste ligamatchen hamnade han i gräl med innan han byttes ut i 70:e minuten.

Mot Benfica visade sig Ibrahimovic från sin bästa sida. Första halvlek var en av hans bästa i PSG.

Två mål har han gjort i klubblaget i höst. Han dubblerade den skörden mot Benfica.

– Det är en bonus. Men det viktigaste är att vi vinner, sade Ibrahimovic.

Efter Blaise Matuidis och Gregory van der Wiels fina förarbete gjorde Zlatan Ibrahimovic 1-0 redan efter fem minuter.

En öppnande klackspark från Ibrahimovic var inledningen till zick-zack-spelet som försvararen Marquinhos avslutade med att göra 2-0 på.

Ibrahimovic nådde högst på en hörna i 30:e minuten och hans nick gick via en Benficaförsvarare i mål. Hans 33:e mål i Champions League var ett faktum.

Ibrahimovic hade fler chanser. Men med en ny klar CL-seger lär han vakna upp till sin 32:a födelsedag på torsdagen med ett leende på läpparna.

– Jag tycker vi dominerade hela matchen. Ett tidigt mål underlättar, men man måste ändå fortsätta att hålla fokuseringen uppe, sade han.

Ler gör säkert även Erik Hamrén. Sveriges förbundskapten vet att hans stora stjärna är i höstform lagom till de avgörande VM-kvalmatcherna mot Österrike och Tyskland den 11 och 15 oktober.

Olympiakos, som fick stryk av Paris SG med 1-4 i första omgången i grupp C, vann nu lika klart borta mot Anderlecht. Segern skrevs till 3-0 efter hattrick av Kostas Mitroglou.

För Zlatan Ibrahimovic och PSG väntar närmast dubbelmöte med gruppjumbon Anderlecht i Champions League.