Timrå fortfarande utan seger

Publicerad:
Uppdaterad:

Karlstad. Timrå fördubblade målskörden mot Färjestad.

Men än har man inte vunnit i elitserien.

Färjestad vann måndagsmatchen med 3-2.

Timrå började säsongen med 1-1 mot Djurgården och förlorade sedan mot Frölunda i Scandinavium.

Och inte heller i den tredje omgången blev det någon Timråseger, trots att man trampade på och dubblerade målskörden.

De tre poängen signerades i stället av Färjestads NHL-värvning - Antii Pihlström - som med nio minuter kvar av matchen fick visa varför Karlstadslaget värvade honom. Med frenetisk skridskoåkning speedade han förbi Elias Granath och sprätte upp pucken bakom Magnus Åkerlund.

Det var annars i den andra perioden som Timrå hade chansen att skriva in den första segern. Matchen tände till på allvar med giftiga målchanser åt båda hållen och intensivt spel.

Fredrik Sonntag gav gästerna ledningen i matchen genom att smyga upp från sin backposition samtidigt som Anton Axelsson chanspassade in pucken mot mål. Resultatet av det blev att Sonntag fick öppet mål och satte 2-1.

Och det kunde ha blivit fler Timråmål - om det inte hade varit för Henrik Karlsson i Färjestadsmålet och hans klassräddningar.

I stället utjämnade Färjestad. I numerärt överläge rättade Severin Blindenbacher till pucken och placerade den bakom en skymd Åkerlund.

Färjestad var sedan snäppet bättre i den sista akten, men var alltså en soloprestation av Pihlström som till slut skiljde lagen åt.

TT

Publicerad: