TT-Sport

Edsbyn vann seriefinalen

TT-SPORT

Edsbyn. Edsbyn vann seriefinalen hemma mot Västerås med 3-1 och har nu fem poängs marginal i toppen av bandyns elitserie.

Men omgångens skräll var att Kungälv besegrade Sandviken.

Edsbyn hade vänt 0-1 till 2-1 men i slutet av matchen var läget kritiskt för de regerande mästarna. 2-1-målskytten Joakim Hedqvist och Peter Törnberg satt båda utvisade och Västerås tryckte på för en kvittering.

Då fick Per Hellmyrs bollen på egen planhalva av Jonas Edling, och satte fart framåt på högerkanten.

– Vi hade sagt precis innan att jag skulle köra om jag fick bollen, om inte annat för att de skulle dra på sig någon utvisning. Så när jag fick läget var det bara att köra. Nu gick det hela vägen, sade Hellmyrs som avslutade sin soloräd med att lyfta in bollen i krysset bakom duktige Daniel Kjörling.

Hellmyrs var nöjd med det mesta av spelet Edsbyn presterade.

– Vi hade mer energi och både bredd och djup i anfallen, precis som vi vill ha. I första halvlek svängde taktpinnen över lite till Västerås men över 90 minuter var vi bättre. Men vi har ändå en del att förbättra, som hörnorna, sade han.

Edsbyn gjorde ett hörnmål på nio försök, brände också en straff; Jonas Edling sköt i ribban. Däremot spelade sig Edsbyn fram till flera bra chanser som räddades av Kjörling eller träffade målställningen.

Västerås skapade också, men hemmamålvakten Anders Svensson var också på spelhumör och tog i andra halvlek några friläge mot VSK-anfallare.

– Sätter vi chanserna vinner vi, sade Kjörling. Vi gör en okej bortamatch även om vi kanske blir lite försiktiga. Men Edsbyn är bra hemma, inget snack om det.

Stefan Nordén spelade huvudrollen när Kungälv skrällde hemma mot Sandviken, 3-2. Nordén gjorde två av hemmamålen, spelade fram till det tredje.

Magnus Muhrén gjorde båda Saiks mål innan domaren Mikael Karlsson skickade ut honom från isen i slutsekunderna. "Murren" fick grovt matchstraff efter gruff med en motståndare och riskerar därmed avstängning.

Daniel Andersson var tillbaka efter sin knäskada när Villa tog emot Örebro. Andersson spelade en avgörande roll med två tidiga mål, Villa vann med 10-2.

Övriga slutresultat: Vetlanda-Broberg 4-4, Motala-Hammarby 3-8, Vänersborg-Sirius 3-4, Gripen-Bollnäs 2-1.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport