Hammarby vann viktigt bottenmöte

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Det spelade ingen roll att Adrian Miedzinski gjorde en i princip perfekt match. Hammarby visade hemmastyrka och vann bottenmötet mot Vargarna i speedwayens elitserie, 49-41.

– Det här var otroligt viktigt för oss, nu har vi fått lite andrum, sade Hammarbys Mikael Max till C More.

Två lag med noll segrar gjorde upp på Gubbängens IP på tisdagskvällen. Publiken fick se ett bottenmöte där hemmalaget Hammarby tog greppet direkt och behöll det. En dubbelseger i första heatet gav fyra poängs ledning att luta sig mot, och trots att Vargarnas Adrian Miedzinski med 16 av 18 möjliga poäng var kvällens bäste förare, kom gästerna aldrig i kapp.

I det näst sista heatet behövde de en femetta för att ha chansen, men då klev Hammarbys Mikael Max fram och fixade segern i både heatet och matchen, 49-41 till slut.

– Det var en jättesvår bana. Först halt och torrt, sedan blev det halt och blött. Det innebär en jättevariation på cyklarna. Riktigt svårt och krävande, jag är nöjd att vi fick till det, säger Max till C More.

I Eskilstuna åkte serieledande bortalaget Dackarna på sin första förlust för säsongen när Smederna vann med 47-43. Avgörandet kom inte förrän i det sista heatet, där Krzysztof Buczkwski ordnade segern.

Indianerna besegrade Vetlanda borta med 49-41 medan Västervik-Piraterna sköts upp på grund av dålig sikt.

TT

Publicerad: