TT-Sport

Malmö gjorde vad laget förmådde

TT-SPORT

Fotboll. Tidningarnas sportkrönikörer var överens om att Malmö FF inte hade mycket att sätta emot Paris Saint-German, men att laget ändå stod upp mot ett övermäktigt motstånd.

MFF höll ihop det med heder, är rubriken på Max Wimans krönika i Sydsvenskan. "MFF höll ändå ihop det på ett bra sätt, men Johan Wiland räddade ändå laget från en större och jobbigare förlust. Han svarade för tre makalösa räddningar", skriver Wiman och fortsätter:

"I Madrid gjorde Real 4-0 på Sjachtar Donetsk. Psykologi ska aldrig underskattas, det blir en kamp mellan de båda om tredjeplatsen och de gav väl inte skrämselhicka nu åtminstone."

Mattias Larsson på Kvällsposten tycker att Malmö var aningen naivt: "Underläge i paus... då dumpade Åge Hareide fembackslinjen och gick för att nå oavgjort. Det var på gränsen till korkat med också charmigt optimistiskt", skriver han och passar vidare: "Det viktigaste för Malmö FF... hände inte i Paris. Utan i Madrid. Real slog Sjachtar med 4-0 och Donetsk fick Stepanenko utvisad och avstängd. Det innebär att Malmö efter första omgången är trea i gruppen. Och kan Malmö FF hålla den positionen gruppspelet ut har man stått för en enastående succé."

Klasskillnad - men Malmö föll inte samman, konstaterar Göteborgs-Posten. "Men den (matchen) levde i 62 minuter och det är faktiskt inte så pjåkigt mot ett stjärnspäckat PSG som verkligen kändes påfallande taggat och fokuserat från start", skriver Eric Hilmersson och fortsätter:

"Zlatan gjorde inga mål mot sitt kära Malmö. Lägena fanns där, men den riktiga killerinstinkten saknades. Däremot var han ovanligt rörlig och verkade trivas i sitt sydamerikanska sällskap där framme. Det är, om inte annat, lovande för landslagets något ångestfyllda höst."

Simon Bank, Aftonbladet:

"Bollen är överskattad i fotboll, men det blir jobbigt om man knappt har den alls. MFF:s försök blev längre bollar mot Rosenberg, Berget och Djurdjic, som fick slita som djur för att över huvud taget kunna låsa anfallen. Samtidigt har Malmö blivit tillräckligt rutinerat på den här nivån för att inte rasa ihop ens när grunden är borta. De samlade ihop sig, slet, krigade fram en Rosenberg-kvittering som dömdes bort utan en helt rättvis rättegång... De gjorde vad de kunde."

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport