Halmstad på säker mark

Publicerad:
Uppdaterad:

Kalmar. Halmstad och bortaplan har varit en magiskt bra kombination de senaste månaderna. På lördagen blev det seger med 3-1 borta mot Kalmar och därmed säkrade de också allsvenskt spel 2015.

Halmstad och bortaplan har verkligen klickat under den fotbollsallsvenska hösten. I och med matchen mot Kalmar är de uppe i sex raka segrar.

– Jag vet inte riktigt vad det beror på, vi försöker att inte tänka på eller sätta fokus på det utan bara köra på och det har fungerat bra, menade tränaren Jens Gustafsson.

Även om det inte spelmässigt var någon makalös prestation mot Kalmar dominerade Halmstad båda straffområdena.

– Det finns väl lite mer att önska i spelet, men vi tar kampen och vinner många viktiga dueller, sade Marcus Antonsson.

Säkrade kontraktet

Antonsson själv gjorde två mål i andra halvlek.

– Det är alltid skönt att få göra mål, det känns som jag växt in i det bra under hösten och då kommer också målen.

Första målet i matchen gjorde Mikael Boman.

– Jag får ett bra pass av King (Gyan), tar ner den på bröstet, vänder och skjuter. Det är ett riktigt bra inspel av King, sade Boman.

Med två omgångar kvar har Halmstad säkrat kontraktet och dessutom gick de förbi Kalmar i och med segern.

– Riktig skönt, nu ska vi avsluta snyggt också. Vi tittar gärna uppåt i tabellen och ska se till att vi vinner de två sista matcherna också. Vi har ju ett derby mot Falkenberg i sista omgången, sade Antonsson.

Negativ spiral

Om det är ett formstarkt Halmstad så hittar vi Kalmar i andra änden av den kurvan. Förlusten på lördagen var den sjätte på sju matcher, i den sjunde matchen blev det 0-0 mot Norrköping.

– Vi är inne i en negativ spiral just nu, vi har ingen effektivitet alls. Vi har lika många skott som Halmstad, men kan inte göra mål, sade Kalmartränaren Hans Eklund, som är under stor press just nu.

I slutet av matchen mot Halmstad tog sig en handfull Kalmarsupportrar bort till området bakom Kalmars avbytarbänk och började skrika "avgå Eklund".

– De får tycka vad de vill. Jag är överens med dem om att vi inte spelar en bra fotboll just, men kanske inte om hur vi ska göra för att komma ur det. De får ha sin åsikt och får så klart föra fram den. Jag tycker ändå att vi ett mycket bra stöd av våra fans, sade Eklund.

Om precis allt går emot Kalmar kan det bli så att de måsta kvala för att hålla sig kvar i allsvenskan.

TT

Publicerad: