Hirscher i kamp med norrman igen

Publicerad:
Uppdaterad:

Alpint. Precis som i fjol utkämpar Marcel Hirscher striden om den alpina världscuptiteln med en norrman. Men i år heter han inte Aksel Lund Svindal utan Kjetil Jansrud.

– Det kommer att bli väldigt spännande, sade Hirscher efter helgens tävlingar i Kranjska Gora.

Där säkrade österrikaren segern i storslalomcupen genom en andraplats. Han knappade också in på ledaren i slalomcupen, Felix Neureuther (nia), med sin sjätteplats.

Inför finalveckan i franska Meribel har teknikåkaren Hirscher ett försprång på 164 poäng före fartåkaren Jansrud. Norrmannen har säkrat super-G-titeln och leder störtloppscupen inför avgörandet.

– Varje poäng är otroligt mycket värd. Det kommer säkert att bli mycket spännande ända till slutet. Jag ser fram emot veckans tävlingar, sade Hirscher till den österrikiska tidningen Kronen Zeitung.

Den 26-årige österrikaren har varit i den här positionen så många gånger att det känns som en vana. Han kan till helgen säkra sin fjärde raka världscuptitel.

Inledde strålande

Hirscher inledde säsongen strålande. Vann sex tävlingar och var på pallen ytterligare tre gånger i de första elva tävlingarna. Under världscupsäsongens andra halva har det blivit en seger och tre andraplatser.

– Det har inte känts så illa, men jag har inte riktigt lyckats, sade Hirscher, som också har tagit två guld (superkombination och lag) och ett silver (storslalom) i VM den här vintern.

Och i Garmisch-Partenkirchen dessutom vunnit en världscuptävling i storslalom i utklassningsstil, 3,28 sekunder till tvåan.

Fenninger vs Maze

På damsidan är det österrikiskan Anna Fenninger och slovenskan Tina Maze som slåss om världscuptiteln. Fenninger vann sammanlagt i fjol och Maze året dessförinnan. Fenninger kör fartgrenarna och storslalom. Maze kör alla grenar.

Den enda svensk som har möjlighet att ta hem en kristallkula för seger i någon av cuperna är Frida Hansdotter. Hon är tvåa i slalomcupen, men 90 poäng efter ledande amerikanskan Mikaela Shiffrin. För att Hansdotter ska vinna slalomcupen får inte Shiffrin ta en enda poäng samtidigt som Hansdotter måste vinna slalomtävlingen.

TT

Publicerad: