TT-Sport

Enroth vann - slipper bli historisk

TT-SPORT

Ishockey. Efter 14 raka förluster var det äntligen dags för Buffalo att vinna i NHL-ishockeyn - 3-2 borta mot Montreal - och man gjorde det mycket tack vare målvakten Jhonas Enroth.

Svensken gjorde 32 räddningar och utsågs till matchens bästa spelare.

Säsongen 1974-1975 radade Washington Capitals upp 17 raka förluster - rekord i NHL - en bedrift som upprepades av San Jose Sharks 18 år senare. Nu slipper Buffalospelarna oroa sig för att hamna i historieböckerna som rekordförlorare.Â

– Vi hade hört om det och vi ville absolut inte hamna där. Vi har försökt att fortsätta vara positiva, sade Enroth till Nhl.com efter matchen.

Motig debut

JVM-kaptenen Jacob de la Rose gjorde sin NHL-debut för Montreal och fick ingen drömstart direkt. Han var inne på ett mål framåt, men också samtliga Buffalos tre mål i första perioden.

– Det var en tuff start att vara inne på isen på alla mål, både framåt och bakåt. Men efter den första perioden gick det bättre både för mig och min kedja, sade de la Rose som fick 12.34 i istid.

Nashville såg till att Toronto fick inkassera sin tionde förlust i rad efter seger med 4-3. Nashvilleforwarden Filip Forsberg spelade fram till ett av målen, har gjort 45 poäng på 50 matcher och är i klar ledning i nykomlingarnas poängliga.

Oliver Ekman-Larsson gjorde ett mål, det 15:e för säsongen, när hans Phoenix vann borta mot Columbus med 4-1. Därmed leder den 23-årige svenskbacken försvararnas skytteliga.

Bäckström fyra

Columbus svenske målvakt Målvakten Anton Forsberg gjorde sin tredje NHL-match och stod för 28 räddningar. Den tidigare Modomålvakten väntar fortfarande på sin första NHL-seger.

Nicklas Bäckström gjorde ett mål och en assist i Washingtons 4-0-seger hemma mot regerande mästarlaget Los Angeles. Sammanlagt har Bäckström 54 poäng (16+38) och är fyra i poängligan, fyra poäng bakom Philadelphias Jakub Voracek.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport