TT-Sport

Landslagsstjärna berusad - stoppad på flyget

Av: 

TT-Aftonbladet

TT-SPORT

Landslagsstjärnan Simon Hjalmarsson stoppades från att flyga hem till Ryssland från Arlanda efter Tre Kronors match mot Finland i söndags kväll.

Orsaken:

– De tyckte att jag var för berusad, säger han till Expressen på nätet.

Hjalmarsson, till vardags i CSKA Moskva, skulle flyga hem till Ryssland efter Tre Kronors 3-2-seger över Finland i Globen. Men han nekades att kliva ombord på planet.

– Jag fick inte flyga. Jag hade tagit någon öl och sen tog jag ett sömnpiller när vi skulle gå på planet, och då tyckte de att jag var för berusad för att flyga till Moskva. Så jag fick inte gå på. Det var bara det. Jag blev inte gripen eller någonting, jag fick sova på hotell, säger Hjalmarsson som var med i det Tre Kronor som tog VM-guld i Globen 2013.

Svenska ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt säger till tidningen att han inte blivit informerad om händelsen, men att den ska utredas:

– Vår värdegrund är klar och tydlig på det här området. När man representerar Tre Kronor så förväntas man också agera på ett professionellt sätt, när man reser till platsen där matchen ska spelas, under vistelsen där och vid resan därifrån. Så är det och så har det varit tidigare. Om det nu stämmer om Simon så kommer vi så klart att ta ett samtal och fråga om det här och be honom ge sin syn på saken.

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport