JVM-profiler aktuella för Tre Kronor

TT-SPORT

Ishockey. Två spelare i JVM-laget är högaktuella för spel i Tre Kronor i Sweden Hockey Games:

Lagkaptenen Joel Eriksson Ek och målspottaren Carl Grundström.

– De har visat i början av säsongen att de är ledande spelare i SHL, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg.

Tre Kronor-chefen kom till junior-VM i Montreal i onsdags kväll och såg segermatchen över Schweiz på plats. Han kommer att stanna tills turneringen är över och hinner inte med några NHL-matcher.

– Huvudintresset är att vara här och titta på spelare som är aktuella för Sweden Hockey Games i februari, säger Grönborg.

Dahlin imponerar

Hittills i turneringen har han imponerats av framför allt Eriksson Ek, Grundström och Alexander Nylander.

Samt givetvis 16-årige stjärnskottet Rasmus Dahlin, Frölunda.

– Alla pratar om Rasmus Dahlin och det ser man ju prov på varför hela tiden. Det är kul att se honom i de här sammanhangen. Sedan i går (mot Schweiz) var ju Lias Andersson också väldigt bra.

Hetaste Tre Kronor-aspiranterna just nu är Eriksson Ek och Grundström. Färjestadsstjärnan debuterade i Tre Kronor redan i våras, medan Frölundas målkung ännu inte spelat i A-landslaget.

"Båda har vuxit"

Grönborg ledde ju tidigare juniorlandslaget och hade båda spelarna i fjolårets JVM. Han är imponerad över deras utveckling:

– De har blivit ett år äldre och fått mer erfarenhet. Det var en tuff turnering för Joel i fjol då han fick smällen mot Schweiz och bröt näsan i första matchen. Båda har vuxit och fått större roller i sina klubblag och Joel har ju till och med spelat i NHL. Så jag tycker det är en ganska markant skillnad jämfört med i fjol.

Montreal, TT:s utsände