Bäckström: "Vi hade tur"

TT-SPORT

Ishockey. Nicklas Bäckström avgjorde i förlängning, när hans Washington slog Boston med 4-3.

Trots segern var svensken besviken efter att laget tappat en 3-0-ledning.

– De spelade ut oss i andra och tredje perioden. Vi hade tur att vi fick med oss två poäng, säger han till nhl.com.

Bäckström blev utsedd till en av matchens bästa spelare efter att han inför en jublande publik skjutit in pucken mellan benen på Tuukka Rask i Boston-målet och fastställt slutresultatet.

Svenskens kedja tog tillvara på ett förvirrat ögonblick, drygt en minut in i förlängningen, då flera spelare i motståndarlaget åkte och bytte samtidigt, vilket skapade en lucka. Marcus Johansson skickade pucken till Nate Schmidt som i sin tur spelade fram till Bäckström som satte pucken i mål.

Men trots segerjublet var spelarna besvikna, då laget släppt in tre mål och tappat den klara ledningen man tidigare haft i matchen.

– Det känns alltid bra att ta hem två poäng. Det blev inte på det sätt som vi ville, men samtidigt vi tar de här två poängen och går vidare, säger Bäckström.

Ottawas stjärnback Erik Karlsson drygade ut ledningen i backarnas poängliga genom tre poäng i segermatchen mot San Jose (4-2). Han gjorde ett mål, hans sjunde i höst, och svarade för två målgivande passningar. Karlsson har nu gjort 27 poäng och är tre före San Joses Brent Burns.

TT