Magproblem stör Halfvarsson

TT-SPORT

Skidor. Calle Halfvarsson fick för första gången någonsin dra på sig ledarvästen för den totala världscupen efter premiären i finska Ruka.

Men 27-åringen fick inte njuta länge.

– Direkt efter målgång fick jag jätteont i magen och blev illamående, säger han.

En andraplats i sprint och en sjundeplats på 15 kilometer klassiskt i premiären bådar minst sagt gott för Calle Halfvarsson, vars fjolårssäsong blev helt misslyckad efter massor av sjukdomar.

– Jag är jättenöjd med helgen, men sen gick det ju inte riktigt att njuta av det. Direkt efter målgång fick jag jätteont i magen och blev illamående, sen har jag varit risig i kistan hela veckan. Tyvärr, säger Halfvarsson när han sitter ned med TT på hotellet i Lillehammer.

– Vi får se om kroppen fått den återhämtning och näring den behöver här emellan tävlingarna, fortsätter han.

"Frustrerande

Dagen före tävlingarna mår han bra, men han är fortfarande matt. Och han vet inte vad det beror på - ingen annan av åkarna verkar ha drabbats.

– Man blir ju ganska blek liksom. Men vi får se om det håller ändå.

– Det är alltid kul att komma hit, man vet att det blir extra hård konkurrens, att de norska åkarna är extra taggade. Nu är man ju jagat byte när man har den gula västen, men det är kul. Då har man ett mål att hålla kvar den. Men det kommer att bli tufft. Vi får se vad magen säger, säger Halfvarsson.

TT: Är det frustrerande?

– Ja, det kändes ju så himla bra förra helgen - att nu är man ju med. Så får man det här problemet, det är så typiskt, alltid är det något.

Nilsson vill hitta samma känsla

För svensk del var det inte bara Calle Halfvarsson som imponerade i premiären. Stina Nilsson vann den klassiska sprinten och kom sjua i distansloppet. Precis som Halfvarsson toppar Nilsson den totala världscupen inför den andra tävlingshelgen.

– Jag ser fram emot att försöka hitta samma känsla i skidåkningen som i Kuusamo. Jag tycker att jag åkte väldigt fint tekniskt, jag fick till det väldigt bra, säger Stina Nilsson.

Sprintsegern var hennes första i klassisk åkning - samma stil som gäller i Lillehammer.

– Det var jättekul att få första, säger hon.

Lillehammer, TT:s utsända