Matchhjälten sågade sig själv

Publicerad 2016-10-22

Ishockey. Andra raka segern efter 3-1 mot Örebro.

Och succén fortsätter för fjolårets slagpåse i SHL - då sågar Karlskronas målvakt oväntat sig själv. 

Karlskronas Johannes Jönsson, som för två säsonger sedan tillhörde just Örebro där har aldrig riktigt fick chansen mellan stolparna - hyllade laget insats - men var kritiskt till sin egen.

– Ärligt talat vill jag såga mig själva lite faktiskt. Det kanske låter konstigt när man bara släpper in ett mål och vinner, säger han till TT.

Och utvecklar lite senare:

– Jag kände att jag inte hade den där kontrollen som jag brukar. Kroppen och balansen hängde inte med riktigt.

TT: Jaså, vi som tänkte kalla dig matchhjälte.

– Nä, det håller jag inte med om...

Har hittat formen

Det har förvisso bara spelats en femtedel av serien. Men för många är det nog en skräll att Sydsveriges hockeylag från Malmö och Karlskrona finns med i toppen av tabellen efter elva spelade omgångar. Klubben från Blekinge har nu åtta segrar på de tio senaste matcherna.

Men Johannes Jönsson, som inför säsongen värvades från Tingsryd verkar inte nämnvärt förvånad över att Karlskrona radar upp segrar. 

– Vi är riktigt bra nu och krigar i varje matchen. Alla följer matchplanen vi kommit överens om, säger Johannes Jönsson som gjorde sin fjärde match från start.

Läget är däremot tufft för hans förra klubb Örebro som åkte på tredje raka förlusten.

"Pucken gick på ett snöre"

Karlskronas Emil Larsson inledde målskyttet mycket vackert efter en kvart i första perioden då han styrde in pucken bakom Örebromålvakten Julius Hudacek.

– Pucken gick som på ett snöre. Det var bara att söka sig till en bra position och sen har jag lite tur att jag får upp pucken också, sade Emil Larsson om sitt drömmål till C More i periodpausen.

I andra perioden ökade Joel Kellman på Landskronas ledning till 2-0 när han fick iväg ett skott som enkelt smet in mellan benen på Julius Hudacek. Direkt efter en tekning, snärtade sedan Mattias Guter in trean bakom Örebromålvakten.

I speakerintervjun i pausen, efter att laget blivit utbuat av sin egen publik,  pratade Örebroveteranen Johan Wiklander om att visa stolthet i tredje perioden, och om att ta sig in framför mål.

I mitten av den tredje perioden lyckades i varje fall Libor Hudacek få hål på Johannes Jönsson när reducera till 3-1 med ett rappt och bestämt skott.

TT