Svahns VM över – missar tremilen

Av:  TT

Linn Svahn missar tremilen.
Linn Svahn missar tremilen.

Charlotte Kalla, Frida Karlsson, Ebba Andersson och Emma Ribom – det blir Sveriges lag i tremilen.

Linn Svahn är sjuk och därmed är hennes skid-VM över.

– Hon har blivit isolerad på rummet, säger landslagschefen Anders Byström.

Det har inte varit något roligt skid-VM i Oberstdorf för Linn Svahn. Hon var guldfavorit i sprinten, men åkte ut redan i semifinal och den svenska stjärnan har varit borta från tävlingarna sedan dess.

Nu står det klart att VM slutar på samma sätt som det startade – i moll.

När damernas mästerskap avslutas med lördagens tremil i klassisk stil saknas Svahn. Hon hade laddat för loppet, men landslagschefen Anders Byström meddelar att hon blivit krasslig.

– Tanken var att hon skulle köra tremilen. Men hon har inte hunnit tillfriskna nog för att tävla i morgon, säger han.

"Haft ett tufft VM"

Det rör sig om förkylning och nästäppa, säger Byström.

– Hon är inte dödssjuk, hon har bara haft ett tufft VM och kommer säkert få bra erfarenheter från det här också.

Charlotte Kalla inledde VM med två fina insatser, först i skiathlon (5:a) och sedan på 10 kilometer fri stil (6:a). Hennes andrasträcka i torsdagens stafett vill hon dock helst glömma – Sverige blev till slut bara sexa – men samtidigt är hon allt säkrare på att det var en vallamiss som låg bakom genomklappningen.

– Formen försvinner inte över en natt. Jag känner mig trygg i att jag kan få ut det jag är god för i spåret i morgon, säger Charlotte Kalla.

Jagar fjärde guldet

Norges Therese Johaug har redan tagit tre guld i Oberstdorf och är stor favorit även till segern på tremilen. Men Frida Karlsson (silver i skiathlon och på 10 km) och Ebba Andersson (brons på samma distanser) vill ge norskan en match.

Karlsson är en av få som har slagit Johaug i ett distanslopp de senaste åren, när hon i fjol vann Holmenkollens klassiska tremil.

– Jag har goda minnen därifrån, och jag ska försöka ta med dem och använda som ett gott självförtroende inför den här tremilen, säger Frida Karlsson.

Tremilen börjar klockan 12.30 på lördag.

Publisert: