Dubbla svensksuccén på LPGA-touren

Tim Dahlbacka/TT

Publicerad 2022-06-16

Anna Nordqvist och Madelene Sagström har fått en kanonöppning på veckans LPGA-tourtävling i Michigan. Arkivbild.
Anna Nordqvist och Madelene Sagström har fått en kanonöppning på veckans LPGA-tourtävling i Michigan. Arkivbild.

Det är dubbelt svenskt i toppen efter att golfstjärnorna Madelene Sagström och Anna Nordqvist fått en superstart på veckans LPGA-tourtävling i USA.

Svenskorna har öppnat suveränt på Blythefield Country Club, belägen i Belmont i den amerikanska delstaten Michigan. De gick ut tidigt i morse, amerikansk tid, och satte en fin score i klubbhuset.

Sagström, som har en vinst på LPGA-touren sedan tidigare, gick sju slag under par efter att ha rullat i fem birdies, varit helt bogeyfri och avslutat med en eagle.

Trefaldiga majorsegrarinnan Anna Nordqvist noterades inte heller för några bogeys, utan gjorde sju birdies och resten par.

Så här långt räcker det till en delad andra plats för svenskduon tillsammans med amerikanska superstjärnan Lexi Thompson. Trion är dock ett slag efter Thompsons landsmaninna, ledande Gerina Mendoza.

På fyra slag under par, och en delad elfte plats, finns båda storstjärnorna Jessica Korda och Minjee Lee. Ett slag bakom lurar 2018 års majorvinnare Pernilla Lindberg.

Ute på banan finns även Linnea Johansson som inlett ett slag under par på sina fyra första hål. Frida Kinhult går ut senare i kväll, svensk tid.