Tomasson: "Jag vill se ett galet stadion"

Daniel Kihlström/TT

Publicerad 2021-11-01

Malmö FF:s tränare Jon Dahl Tomasson vill se en galen stämning på stadion i Malmö när Chelsea gästar i Champions League-gruppspelet.

Malmö FF ska inte bara vara med i Champions League-festen på papperet, anser tränaren Jon Dahl Tomasson.

Men kan skåningarna hitta feststämningen efter tre raka förluster och 0–11 i målskillnad?

– Jag vill se ett galet stadion, säger dansken inför hemmamötet med Chelsea.

Champions League är halvvägs in i gruppspelet och efter tre omgångar står Malmö FF på noll poäng och 0–11 i målskillnad efter storförluster mot Juventus (0–3), Zenit S:t Petersburg (0–4) och Chelsea (0–4).

Det hindrar inte den danske tränaren Jon Dahl Tomasson från att försöka piska upp stämningen när Chelsea – det regerande mästarlaget – kommer till Skåne på tisdagskvällen.

Första Europakvällen utan restriktioner

– Vi är en del av festen att spela i Champions League, och vi vill också bli involverade i festen. Vi vill se ett lag som spelar för våra supportrar, säger Tomasson på en presskonferens inför matchen.

Drygt 5 800 åskådare var på plats i Champions League-premiären mot Juventus i mitten av september när det fortfarande rådde coronarestriktioner i Sverige. Efter två raka bortamatcher väntar nu runt 20 000 åskådare hemma i Malmö.

– Det är väl första gången på två år som vi har ett fullt stadion en Europakväll och jag måste erkänna att jag är väldigt stolt att se när stadion förändras. När du spelar Champions League förändras allt på stadion, säger Jon Dahl Tomasson.

– Så jag vill ha ett galet stadion med supportar som hjälper oss.

För knappt två veckor sedan åkte MFF på en riktig stjärnsmäll borta mot Chelsea. Londonklubben vann med 4–0 och ledde redan efter 21 minuter med 2–0. Två av målen kom på straff.

– Deras tränare (Thomas Tuchel) sade att de spelade en fantastisk match och jag håller med, säger Tomasson.

Under årets Champions League-äventyr har dansken flera gånger sagt att MFF ska försöka spela sitt spel och på det viset även utvecklas spelmässigt, men Tomasson framhåller inför Chelseamatchen att resultatet är det viktigaste.

– Varje match är viktig för truppen och supportrarna, men vi vill ta poäng och spela bra. Fotboll handlar om att vinna matcher, säger Tomasson.

Världens bästa lag?

Samtidigt behöver MFF höja sig jämfört med insatsen på Stamford Bridge, men det är inget dussinlag som man möter.

– Ett av världens bästa lag, om inte det bästa, säger MFF-mittbacken Anel Ahmedhodzic, som var avstängd i det senaste mötet.

Malmö får klara sig utan lagkaptenen Anders Christiansen. Mittfältaren gick av i halvtid mot AIK (1–0) förra onsdagen med en känning i baksida lår och spelade inte mot Sirius (3–2) i helgen.

Chelsea får som väntat klara sig utan anfallsduon Romelu Lukaku och Timo Werner. Båda skadade sig i den första matchen mot Malmö.

– Lukaku är självklart en utmaning, han är stor och stark. Werner är mer en snabb spelare. Men det är lättare att möta Chelsea utan de två, säger Anel Ahmedhodzic.