Kapten Larsson: "Accepterar en poäng"

Av:  Henrik Skiöld/TT

Elfsborgs lagkapten Johan Larsson.
Elfsborgs lagkapten Johan Larsson.

Ledning, kontroll på matchen och med topplagen inom räckhåll inför sommaruppehållet.

Då tappade Elfsborg 2–0 till 2–2 borta mot IFK Norrköping.

– Det grämer mig lite att vi släpper ledningen, men när det får lägga sig lite tror jag att man accepterar det och en poäng, säger lagkaptenen Johan Larsson.

Oliver Zandéns något turliga och Rasmus Alms allt annat är turliga – snarare mycket vackra – fullträffar förde Larssons gula gäng till 2–0 efter 39 spelade minuter.

Bara att stänga igen butiken?

Nja, det ligger inte i klubbens eller lagets dna att sluta spela offensiv fotboll så tidigt i en match.

När Elfsborg precis firat 2–0 reducerade Christoffer Nyman. När chansen gavs att göra 3–1 efter pausen slog Nyman till igen i en match som hade det mesta i chansväg och stort underhållningsvärde.

”Gått åt vilket håll som helst”

Till det bidrog båda lagen.

– Det är ribbskott åt båda håll, vi har någon boll som dansar längs mållinjen. De har stolpskott och nickretur och öppet mål. Det kunde ha gått åt vilket håll som helst det här.

– Jag vill inte säga att vi är naiva, för det är vi inte. Vi ville gå för 3–1 och sedan för 3–2. Det är den identiteten vi vill ha och som vi vill stå för, säger Larsson.

TT: Det måste vara kul att spela såna här matcher, eller hur?

– Ja, men det är det. Man får hämta andan i perioder när det svänger. Det är väldigt roliga perioder och väldigt svettiga perioder, men det är nog roligare att kolla på än att spela.

Elfsborg gick in i säsongen med stora förväntningar på sig – interna som externa – men är sjua på 15 poäng med två tredjedelar kvar av säsongen. Inte i linje med hur Larsson hade velat att de skulle se ut i tabellen inför det månadslånga sommaruppehållet.

På väg åt rätt håll

– Vi har haft några plattmatcher den här våren, det går inte att sticka under stol med, men vi har hitta en jämnhet i de sista två matcherna, mot IFK Göteborg (3–1) och mot Norrköping. Det är fall framåt. Det här är en ganska stark ”pinne”. Det är inte många lag som spelar på det sätt vi gör här på ”Parken”.

– Vi är på väg åt rätt håll. Våren är som den här matchen, lite upp och ned, men det är 20 omgångar kvar, 60 poäng att spela om. Alla kan slå alla om man inte har dagen, om man säger så.

Tränaren Jimmy Thelin:

– Vi har haft ganska jämna prestationer och några matcher där vi inte är nöjda med resultaten. Det finns alltid småsaker att skruva på.

Publisert: