TT-Sport

Kling besviken VM-åtta

TT-SPORT

Alpint. Missnöjd VM-åtta i super-G:n. Då gällde bara en sak för Kajsa Kling.

– Blicka framåt. Nu har jag två dagar på mig till störtloppet.

Guldet gick till Anna Fenninger, Österrike.

Kajsa Kling var fyra i sista super-G:n i världscupen inför VM.

En åttondeplats i VM-backen i Beaver Creek var därför en bra bit under hennes egna förväntningar. Trots att hon inte gjorde några större misstag var hon till slut 1,47 sekunder efter österrikiskan Anna Fenninger.

– Det var inte ett perfekt åk och har man inte det, då hänger man inte med, säger Kling.

– När det är mästerskap, då är alla lite mer på tårna. Då räcker det inte att göra ett okej åk.

Inget ältande

Samtidigt har Kling lärt sig den hårda vägen att det inte lönar sig att må dåligt för ett resultat.

Svenskan försökte redan kort efter sitt åk att glömma det och blicka framåt mot störtloppet på fredag, en taktik som varit framgångsrik för henne de senaste åren.

– Ja, man kan inte hålla på och älta. Jag kan älta alla mina resultat resten av mitt liv, men det orkar jag inte, säger hon, och fortsätter:

– Att blicka framåt, att man ser vidare. Klart att man måste analysera det här för att bli bättre av det, men man blir inte bättre av att tänka på det här hur länge som helst.

Förhoppningarna om en VM-framgång finns dessutom kvar. Kling har åtminstone störtloppet kvar i Beaver Creek, kanske även superkombinationen och storslalomen.

– Man lär sig backen mer och mer. Jag är positiv, säger hon.

– Jag tycker att störtloppet har gått bra. Jag har lika mycket chans som alla andra som startar. Så får jag väl kötta på där.

Starka vindar

Tätstriden blev en kamp mellan tre giganter i alpincirkusen.

Hemmafavoriten Lindsey Vonn gick stenhårt för guldet och firade stort när hon kom i mål som etta. På storbildsskärmen syntes pojkvännen Tiger Woods jubla.

Men amerikanskan fick till slut nöja sig med bronset, sedan både Anna Fenninger och slovenskan Tina Maze passerat henne. Om än knappt. Fenninger vann med tre hundradelar före Maze och tolv före Vonn.

– Jag är lite besviken över att det var så mycket vind, särskilt på toppen. Men jag gjorde mitt bästa och var några hundradelar från en riktigt bra dag, säger Vonn.

– Jag skulle gärna få en chans till i backen, utan vind. Men jag är nöjd med att vara trea.

För Anna Fenninger, 25, blev det samtidigt en ny stor titel att lägga in på meritlistan, efter den fantastiska säsongen i fjol då hon tog OS-guldet i super-G, OS-silvret i storslalom och segern i den totala världscupen.

– Jag kan inte ens säga hur mycket det här betyder, säger österrikiskan.

– Men jag kände att jag kunde vinna, jag har många andraplatser i vinter och behövde bara lite tur. Det var som att gå från 99 till 100 procent.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport