TT-Sport

Förbundets krav efter KHL-kaoset

TT-SPORT

Ishockey. Böter för de klubbar som vägrat släppa spelare - och speluppehåll under landslagsturneringarna nästa säsong. Det är Svenska ishockeyförbundets krav på rysk ishockey efter det fortsatta KHL-kaoset.

I måndags fick Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts sex KHL-återbud inför veckans landskamper mot Finland i Västerås och Stockholm. Trots att både Rysslands ishockeyförbund och KHL tidigare försäkrat att reglerna skulle följas och att alla uttagna landslagsspelare skulle få åka.

– Ryska hockeyförbundet stödjer oss tillsammans med KHL centralt, men det är klubbarna som agerar självsvåldigt, säger Forsberg som har fått skriftligt på att klubbar som bryter mot reglerna ska bestraffas.

Forsberg och förbundsordföranden Christer Englund ska träffa den Rysslandsbaserade ligan i mitten av februari och kommer då att följa upp vad som hänt.

Peter Forsberg har under säsongen skött förhandlingarna med KHL och ryska förbundet om problemet med att ligan inte tagit spelledigt under landslagsveckorna. Till nästa säsong hoppas han att problemet ska vara ur världen.

– Det som är viktigt nu är att man tar det här beslutet som man har sagt att man ska göra. I så fall är det en stor seger ur ett sportsligt perspektiv.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport