TT-Sport

Hammarby nära ny supervändning

TT-SPORT

Bandy. Det otroliga var på väg att hända igen.

Hammarby hämtade upp underläge 1-6 till 7-7 i den andra kvartsfinalen mot Vänersborg i SM-slutspelet i bandy, men den här gången blev det till slut förlust i förlängningen.

Skam den som ger sig måste vara Hammarby bandys motto detta slutspel.

När laget tog emot Vänersborg på Zinkensdamm i det första kvartsfinalmötet hamnade "Bajen" i underläge 1-5 men lyckades vända matchen till straffseger 9-8.

I den andra matchen, den här gången inomhus i Vänersborg, blev scenariot snarlikt.

Efter den första halvleken ledde hemmalaget med 5-0, och när Adam Gilljam spräckte Hammarbys målnolla i inledningen av den andra tog det inte mer två minuter innan Joakim Hedqvist tryckte in 6-1 för Vänersborg.

Den här gången skulle det väl ändå inte gå? Joho då, menade Hammarbyspelarna.

Ulf Einarsson gjorde 2-6 när matchuret stod på 50 minuter, Robin Sundin 3-6 drygt två minuter senare. Och med ytterligare ett mål av Giljam, ett av Christoffer Fagerström och tre av lagkaptenen Stefan Erixon stod det 7-7 efter ordinarie tid och matchen gick till förlängning.

Men den här gången var det Vänersborg som drog det längsta strået. Mikko Lukkarila satte 8-7 till hemmalaget i förlängningens tilläggstid och utjämnade till 1-1 i kvartsfinalserien.

Edsbyn åkte på sin andra raka förlust mot Villa-Lidköping som den här gången vann stort - 6-1.

Bollnäs vann med 5-3 över Västerås (1-1 i matcher) och Sandviken kopplade ett rejält grepp om en semifinalplats genom att besegra Broberg-Söderhamn med 6-1. I den matchserien står det nu 2-0 i matcher till Saik.

Kvartsfinalerna spelas i bäst av fem matcher.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport