Talangen stannar i Halmstad

TT-SPORT

Fotboll. Det såg att bli det belgiska mästarlaget Club Brygge för Halmstads 17-årige fotbollstalang Sead Haksabanovic. Men han väljer att stanna i klubben som tagit steget tillbaka till allsvenskan.

Sead Haksabanovic och hans pappa Senad var på plats i Belgien förra veckan för att slutföra de sista detaljerna kring ett 3,5-årskontrakt med Club Brygge, skriver Hallandsposten. Det spekulerades i en övergångssumma 1,2-1,5 miljoner euro, 11,7-14,7 miljoner kronor, utöver en vidareförsäljningsklausul.

– Vi var överens med klubben, men gick så att säga aldrig in i finalen, de slutliga förhandlingarna, eftersom Sead och Senad vid besöket där nere insåg att det bästa ändå skulle vara en fortsättning i Halmstad, säger HBK-ordföranden Tony Karlsson till Hallandsposten.

– Vi är överens om ett nytt kontrakt som utöver 2017 även sträcker sig över 2018 och 2019. Sedan är det väl inte, med tanke på det enorma intresset kring honom, särskilt sannolikt att han blir kvar kontraktstiden ut. Men det är inte för att kunna få mer pengar för Sead i framtiden som vi ville förlänga - det var för hans bästa, hans egen utveckling.

TT