Fortsatt formtopp för OS-klar Kling

Publicerad 2013-12-21

Stockholm. I veckan blev hon uttagen till OS.

På lördagen gav Kajsa Kling nytt formbesked.

– Jag slutade på åttonde plats, och det är jag jättenöjd med, sade hon efter störtloppet i franska Val d'Isere.

Flera krascher gjorde att hon fick vänta i närmare en timme. Men när Kajsa Kling väl var i backen gick det undan. 24-åringen hade bland de snabbaste mellantiderna, var i mål som sjua och slutade till slut på åttonde plats.

– Jag började bra men gjorde sedan ett misstag på mitten. Men åkningen kändes ändå rätt bra, sade en sprudlande glad Kling till TT kort efter målgång i franska Val d'Isere.

Bra december för Kling

En glädje som inte var särskilt konstig.

December har nämligen varit bra för Kajsa Kling.

Tävlingar i Lake Louise och St Moritz har resulterat i flera topp tio-placeringar. Och i torsdags blev hon uttagen till Sotji-OS i februari 2014.

– Känns så klart också skönt. OS var mitt huvudmål för säsongen och nu kan jag fram till OS lägga upp min program lite hur jag vill och inte bara jaga resultat, sade hon.

Vonn kraschade

Schweiziskan Marianne Kaufmann-Abderhalden vann före Tina Maze, Slovakien, och Cornelia Huetter, Österrike.

Amerikanskan Lindsey Vonn var en av åkarna som kraschade men meddelade senare att OS-satsningen inte ska vara i fara. Marie Marchand-Arvier, Frankrike, föll även hon och skadade ena axeln.

I herrarnas störtlopp, i italienska Val Gardena, vann Erik Guay. Kanadensaren var 0,12 sekunder före Kjetil Jansrud, Norge, medan fransmannen Johan Clarey tog hand om tredjeplatsen. Den totala världscupledaren Aksel Lund Svindal, som i fredags vann super-G, slutade på fjärde plats. Svenske Douglas Hedin hade en tung eftermiddag i Italien och slutade först på 51:a plats.

TT