Leksands juniorer visade klassen

TT-SPORT

Ishockey. Ungdomlig entusiasm kan slå klass.

Det visade Leksand, när de på hemmaplan slog suveräna ledarlaget Frölunda med 4-0, trots att dalalaget ställde upp med sex juniorer.

Leksand kom till matchen med fem segrar på de sju senaste matcherna. Men det har varit kostsamma poäng för Leksand som hade sju skadade eller avstängda spelade. Därför fanns sex juniorer i dalalaget mot Frölunda.

Och det var juniorerna direkt satte färg på matchen. Efter bara 17 sekunder tog Leksand ledningen sedan 17-årige Rickard Hugg slog en perfekt passning till 19-årige Isac Skedung, som styrde den i mål.

– Jag bara njuter, sade en brett leende Leksandstränare Per-Erik Johnsson till C More i första periodpausen.

Frölunda dominerade

Men innan dess hade han fått uppleva en svettig period där Frölunda helt dominerade spelet och skapade flera målchanser. Dessutom hade Frölundas Christoffer Ehn pucken i nät, men det blev bortdömt.

– Jag trodde det var mål, men sedan syntes det på reprisen att jag tryckte lite på hans benskydd innan, erkände Christoffer Ehn för C More.

Leksand tog över

I andra perioden var det bara Leksand. Efter tolv sekunder dundrade Eric Castonguay in 2-0. När klockan sedan visade 9.55 hade Leksand precis klarat en utvisning när Jon Knuts slog en perfekt passning till Martin Karlsson som kom in från utvisningsbåset och helt fri gjorde 3-0.

Dessutom hade Leksand flera chanser göra sitt fjärde mål. Detta var en av dalalagets bästa perioder den här säsongen.

Leksand började också bäst i den tredje perioden och skapade några målchanser innan Frölunda fick ordning på laget. Men de orutinerade leksingarna visade en imponerande kyla i försvarsspelet och klarade pressen, speciellt när Frölundaspelare tappade tålamodet i viktiga situationer och blev utvisade.

Den här kvällen fick vi se att inget lag numer går säkert för Leksand.

Den här förlusten ska Frölunda bara se som en plump i protokollet. Laget, som kan betydligt bättre och har rätt att ha svackor ibland.

TT