Dagens namn: Simon, Simone

Loeb och Ekström vinnare i regnet

Publicerad 2016-10-02

Rallycross. Sebastien Loeb och Mattias Ekström var vinnarna i Rigas VM-deltävling i rallycross.

Fransmannen vann finalen före svensken. Och Ekström utökade ledningen i VM-serien sedan norrmannen Petter Solberg diskats efter en påkörning av Ekström i ett tidigare heat under tävlingshelgen.

Finaldagen i Lettland var mycket blöt och det blev en del avåkningar på den regnvåta banan.

Den förre rallygiganten Loeb tog sin allra första seger i VM-serien i rallycross.

– Fantastiskt, jag är väldigt glad, säger Loeb i tv-intervjun.

Ekström, som även kör det tyska standardbilsmästerskapet, leder nu VM-serien på 228 poäng. Johan Kristoffersson gick förbi Solberg och har 201. Solberg är kvar på 194. Två tävlingar återstår, i Portugal om två veckor och i Argentina i slutet av november.

– Jag är kvar i titelracet, säger Ekström, som inte vill ta ut segern i förskott.

– Jag är nöjd med att vara på pallen med Sebastien Loeb. Det var bara en tidsfråga innan han skulle vinna. I dag fick han en bättre start än jag i finalen.