Juniorkronorna körde över Tjeckien

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Erik Simander/TT
Frölundatalangen Samuel Fagemo blev tvåmålsskytt när Sverige vann mot Tjeckien i en träningsmatch inför junior-VM. Arkivbild.

Talanger som Frölundas Lucas Raymond och Skellefteås Albin Eriksson fanns inte med på isen.

Men Sverige hade trots det inga problem med att köra över Tjeckien och vinna med 5–1 i det första genrepet inför junior-VM i ishockey som drar igång nästa vecka.

På söndag möter Juniorkronorna USA.

I Lucas Raymonds frånvaro var det en annan Frölundatalang som inledde målskyttet i segermatchen mot Tjeckien.

Samuel Fagemo satte 1–0 i den första perioden innan Tjeckiens Matej Pekar kvitterade drygt tio minuter in i den andra perioden. Bara en minut därefter tog Sverige ledningen på nytt – nu genom Nils Höglander – och den här gången släppte Juniorkronorna aldrig taktpinnen.

Med 20 sekunder kvar av perioden gjorde Jonatan Berggren 3–1. Under matchens sista 20 minuter fastställde Fagemo och Höglander, till vardags i Rögle, slutresultatet (5–1) med ytterligare ett mål vardera.

"Mår bra"

Lucas Raymond är en av Sveriges hetaste hockeytalanger, men har nyligen kommit tillbaka från en virusinfektion och har på grund av det varit ett osäkert kort.

I fredagens match fanns han inte med i laguppställningen. Trots det berättade 17-åringen i en intervju med TT tidigare i veckan att han inte är orolig över sin medverkan i junior-VM, som inleds nästa vecka.

– Jag mår bra och har tränat på i en vecka, sade han då.

"Vill inte chansa"

Det ska inte heller vara någon fara med Skellefteås Albin Eriksson, som kände sig hängig under resan till Tjeckien.

– Albin är mycket bättre idag. Men vi vill inte chansa så han kommer att spela på söndag i stället, säger förbundskaptenen Tomas Montén till sajten Hockeynews.

På söndag väntar USA i det sista genrepet innan Sverige spelar JVM-premiär mot Finland på annandag jul.

Publicerad: