Tacón tappade 3–0 till 3–4 – på tolv minuter

Publicerad 2020-03-01

Sofia Jakobsson, vänster, och Kosovare Asllani, höger, stod för en sanslös kollaps med sitt CD Tacón mot Deportiva La Coruna i den spanska ligan. Arkivbild.

Ledning med 3–0 i den 79:e minuten.

Ändå blev det förlust för CD Tacón hemma mot Deportivo La Coruna.

Svensklaget kollapsade och släppte in fyra mål på tolv minuter i matchens slutskede.

Tabelltian Tacón, som nästa säsong blir Real Madrids första damlag, ledde stort långt in i den andra halvleken efter att den svenska landslagsanfallaren Sofia Jakobsson i den 79:e minuten gjort det som alla trodde var det matchavgörande 3–0-målet.

Då tog matchen en mycket oväntad vändning.

Trots det stora övertaget lyckades laget inte hålla undan – och stod för en sällan skådad kollaps.

La Corunas japanska Maya Yamamoto reducerade i 82:a – och när Michelle Romero, från Venezuela, gjorde både 2–3 och 3–3 inom loppet av sex minuter var det plötsligt utjämnat.

Men det slutade inte där.

I den 91:a minuten lyckades Romeros landsmaninna, Kika Moreno, hålla sig framme och sätta 4–3 för Deportivo La Coruna – vilket blev slutresultatet.

Vid ställningen 1–0 till Tacón blev Kosovare Asllani utbytt i den 59:e minuten.

Svenskan får tillsammans med lagkamraten Jakobsson nu en kanske välbehövlig paus från ligaspelet och reser härnäst till Portugal för landslagsspel i Algarve Cup. Sveriges första match spelas på onsdag mot Tyskland.