Kryss för IFK Göteborg – då hyllades Lagemyr

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Patrik Karlsson Lagemyr, i gult, gjorde mål igen när IFK Göteborg spelade 2–2 borta mot Sirius.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Patrik Karlsson Lagemyr, i gult, gjorde mål igen när IFK Göteborg spelade 2–2 borta mot Sirius.

Två mål efter de fyra första matcherna. Patrik Karlsson Lagemyr har återigen gjort en stark comeback i IFK Göteborg – efter skadebekymmer som hade kunnat knäcka de flesta:

– Han spelar med en energi där ute, som är otroligt imponerande. Jag är otroligt stolt över honom, säger Göteborgstränaren Poya Asbaghi.

Patrik Karlsson Lagemyr har fått köra mer rehab än fotboll de två senaste åren.

Efter lång rehab av en krånglande knäskål på vänster ben kom 23åringen tillbaka förra våren och gjorde succé. Men han hann bara spela 13 matcher innan korsbandet gick av i höger knä i början av juli.

Nu nästan ett år efter den senaste skadesmällen har "Blåvitts" anfallare startat om igen på allra bästa sätt. Först som segerskytt i andra omgången, borta mot Varberg och under söndagseftermiddagen som 1–1-målskytt borta mot Sirius där han löpte snabbt i djupled, rundade Siriusförsvararen Daniel Jarl och avslutade med att chippa bollen över Siriusmålvakten Lukas Jonsson in i mål.

Speciell känsla

– Man kan väl säga att Jesper Tolinsson gör en fantastisk passning. Jag kände att en kylig chipp hade passat bra i det läget och det gör den ju, säger Patrik Karlsson Lagemyr blygsamt efter IFK Göteborgs andra, raka allsvenska kryss.

TT: Hur har känslan i kroppen och knoppen varit de första matcherna?

– Väldigt speciell ska jag vara ärlig och säga. Jag har haft som mål att komma tillbaka redo, inte att stegra upp det utan att vara redo från första start, redo att kunna dominera. Det är det jag försöker göra även om jag slarvar lite i dag och var besviken på mig själv för det, säger Karlsson Lagemyr som även var inblandad i upptakten till Göteborgs 2–2 i slutet av matchen.

Även om han inte känner sig så bra själv som han skulle vilja så är tränaren Poya Asbaghi desto mer imponerad över Karlsson Lagemyrs insats. Både mot Sirius och totalt sett i allsvenskan och svenska cupen så här långt i år.

"Är inte optimalt"

– Det är få spelare som jag har sett komma tillbaka från två så svåra skadeperioder och ändå ha förmågan att studsa tillbaka omgående. Det är otroligt starkt, han är en speciell spelare. Men det är hans psyke. Han bevisar nu både för sig själv och hela allsvenskan att han är en toppspelare.

Men det finns saker att jobba på för hela "Blåvitt". Söndagens match var den femte i rad (3–1-segern efter förlängning mot Hammarby i svenska cupens kvartsfinal inräknad) som IFK Göteborg inleder med ett 0–1-underläge.

– Det är inte optimalt över huvud taget men man kan vända på myntet och säga att vi är starka som kommer tillbaka – ännu en gång, analyserar Patrik Karlsson Lagemyr och fortsätter:

– Det är svårt att säga exakt vad vi ska göra för att vända det men vi har ju lägen, Sargon (Abraham) har ett skott i stolpen tidigt. Vi kunde lika gärna ha lett. Men visst är det jobbigt att hela tiden börja i underläge, det är något vi måste ändra på.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN