Brynäs stjärnvärvning: "Man blir smickrad"

TT

Publicerad 2020-07-15

Brynäsfansen och sponsorerna öppnade sina plånböcker. Nu är stjärnvärvningarna Patrik Berglund och Simon Bertilsson klara för SHL-klubben.

– Man blir smickrad, säger Berglund.

Den 6 juli gick Brynäs ut och bad supportrar och företag om pengar för att kunna värva den NHL- och landslagsmeriterade centern Patrik Berglund och få tillbaka backen Simon Bertilsson.

Genom en insamling hoppades man få råd att genomföra affärerna.

Och nu är de i hamn.

Efter att supportrarna samlat in över 2 miljoner kronor och en sponsor gått in med ett miljonbelopp presenterade Brynäs sina nyförvärv.

Patrik Berglunds kontrakt är på två år, Simon Bertilssons på fyra.

"Lyfter på hatten"

Klubbdirektören Michael Campese är tacksam för stödet.

– Man blir ödmjuk och tacksam på alla sätt, jag kan bara lyfta på hatten, säger han på en presskonferens.

– Det här har vi lyckats med tillsammans.

Patrik Berglund, 32, lämnade NHL och Buffalo för ett och ett halvt år sedan. Den senaste säsongen spelade han med Djurgården i SHL, där det blev 31 poäng på 49 matcher för västeråsaren.

Publikfavoriten Simon Bertilsson, 29, har spelat i Brynäs hela sin seniorkarriär, förutom förra säsongen då han gjorde sin första sejour utomlands i KHL-laget Sotji.

Nu är han tillbaka tack vare supportrarna.

"Tjatat hål"

– Det är jättefint. Man har sett på Twitter och Facebook och allting. Vilken support, säger Bertilsson.

Även Berglund – med 717 NHL-matcher och ett OS-silver på kontot – är smickrad.

– Det är verkligen uppskattat, det gör att man vill komma hit ännu mer, säger centern och berättar att Brynäs fått hjälp av en spelare i laget.

– Johan Alcén har tjatat hål i huvudet på mig. Han började väl för sex veckor sedan eller något sådant. Sedan fick jag träffa Micke (Sundlöv, herransvarig), Peter (Andersson, tränare) och gänget och därefter tog det fart på allvar. Jag ser fram emot det nya äventyret.

Följ ämnen i artikeln