Bergvall presenterad av Tottenham: "En dröm"

Emil Davidson/TT

Publicerad 2024-02-02

Lucas Bergvall kan fira ett nyskrivet femårskontrakt med Tottenham. Arkivbild.

Nu är det klart: Djurgårdens Lucas Bergvall är officiellt presenterad av Tottenham.

På sin 18-årsdag har mittfältaren skrivit ett femårskontrakt med Premier League-klubben.

”Det är en fantastisk känsla”, säger Lucas Bergvall till Djurgårdens webbplats.

Övergången är enligt medieuppgifter värd mer än 100 miljoner kronor och kommer att ske den 1 juli i år. Därmed är det Djurgårdens dyraste försäljning hittills.

Bergvall ryktades länge vara på gång till Barcelona, men det slutade med att Tottenham bjöd över den spanska storklubben.

– Intresset kring Lucas har varit enormt. Det är inget snack om det. Även om vi inte har förhandlat med alla klubbar det stått i tidningarna om. Men han har ju haft en stjärnglans redan som barn. Alla stora klubbar har bra koll på Lucas Bergvall, det har man märkt av, sade Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till TT tidigare i veckan.

”Fått ett varmt mottagande”

Övergången uppges i ett första skede vara värd cirka 113 miljoner kronor, tio miljoner euro, men bonusklausuler gör att totalsumman kan bli större i slutändan.

Lucas Bergvall kom till Djurgården från Brommapojkarna inför förra säsongen och har nu vårsäsongen kvar i klubben. Hittills har han gjort 25 allsvenska matcher (elva från start) och två mål.

För några veckor sedan landslagsdebuterade 18-åringen med ett inhopp i matchen mot Estland under Sveriges januariläger på Cypern.

Lagkamrat med Kulusevski

Lucas Bergvall blir den andre BP-skolade spelaren i Tottenham, tillsammans med Dejan Kulusevski.

”Det är en fantastisk känsla att få skriva på för Tottenham och en dröm att få möjligheten att spela i Premier League. Jag har fått ett otroligt varmt mottagande av klubben och känner mig verkligen välkommen”, säger Bergvall.