Förlorade mot Malmö: "Chockartad vecka"

Martin Hardenberger/TT

Publicerad 2023-08-07

Halmstads nya målvakt Marko Johansson.

Halmstad BK hade två frilägen, missade dem och istället kunde Malmö FF vinna med 3-0.

– Man måste använda sina målchanser när man möter sådana lag, säger HBK-tränaren Magnus Haglund.

Trots förlusten var Haglund relativt nöjd. Kanske var det också så att han kunde sätta förlusten i perspektiv. Bara dagar tidigare hade förstemålvakten Malkolm Nilsson Säfquist meddelat att han med anledning av psykisk ohälsa tar en paus från fotbollen.

– Det har varit en chockartad vecka. Malkolm är en galjonsfigur. Viktig spelare och människa i vår grupp och klubb och att han abrupt tog en paus var en oväntat både för mig, hans lagkamrater och även för hans allra närmsta. Han har gått med de här mörka tankarna ensam. Att han till slut sa ifrån var starkt gjort. Men det har varit en jobbig vecka att hantera och behandla.

Plockade in tidigare MFF-målvakt

För att fylla platsen som förstemålvakt plockades tidigare MFF-målvakten Marko Johansson in.

– Han är en bra kille som smälter in fint i gruppen. Han har varit ambitiös på träning och kan inte göra något målen i dag. Klart att det är en speciell situation för honom också att ersätta en spelare som är så populär både bland supportrar och i klubben, säger tränaren och fortsätter:

– Men det är så att jobba med människor. Vi går alla omkring med våra inre tankar och dialoger och det kan bli svart ibland.

Ville ta chansen

Marko Johansson om att återvända till allsvenskan.

– Klart att det är fantastiskt att vara i Malmö och spela fotboll igen. Jag är ju en Malmöpåg, men har samtidigt varit här och representerat motståndare när jag spelade för Trelleborg. Klart att man hade velat vara i Malmö men de har så pass bra målvakter redan. Nu dök möjligheten upp i Halmstad och jag kände att jag ville ta den.

– Jag var i Sverige och hade precis blivit pappa till en dotter. När jag fick ett samtal av Magnus Haglund så tog vi en diskussion. Allt kändes bra och då ville jag komma hem till Sverige. Det är en tuff marknad och att få chansen att visa upp sig igen är viktigt.