Trots skadan – stjärnan uttagen i OS-truppen

TT

Publicerad 2021-06-18

Niclas Ekberg. Arkivbild.

Veteranen Niclas Ekberg, 32, åkte nyligen på en tung knäskada.

Trots det är handbollsstjärnan uttagen till OS i Tokyo i sommar.

– Det ska inte vara någon chansning, säger förbundskapten Glenn Solberg.

Kiel-spelaren slet av ett ligament i knät under en Bundesligamatch mot Magdeburg den 8 juni. Enligt klubbläkarens prognos väntades 32-åringen bli borta i sex till åtta veckor och sommarens OS i Tokyo vara i fara.

Nu lever OS-hoppet för Ekberg. Kantspelaren var med och tog OS-silver i London 2012, men en fotskada stoppade honom från Rio 2016.

– Han fick vi bra nyheter om igår. Han ska vara klar till träning och matcher när vi kommer till Japan så det var bra, säger Solberg.

– Vi har undersökt honom och det ser bra ut. Det ska inte vara nån chansning. Utifrån undersökningen i går är vi trygga i att han är klar till träningen i Japan.

Totalt tar 13 av silvermedaljörerna från VM i Egypten tidigare i år plats i OS-truppen.

– Vi har stor tro på laget och vet att det är ett tufft mästerskap på gång. Vi har fått lite mer rutin. Vi är ett lag i utveckling och har en lysande framtid. Det är spelare som varit med hela vägen under mitt ledarskap och visat den inställning och attityd vi vill ha, säger Glenn Solberg som själv kommer att göra sitt första OS.

– Jag har gjort noll OS. Vi var inte bra nog. Det är några år sedan Norge var med. Det är väldigt speciellt, en stor stolthet och en stor dröm som går i uppfyllelse. Jag ser väldigt mycket fram emot det.

Sverige möter Bahrain i OS-premiären den 24 juli.