TT-Sport

"Skulle stanna resten av livet om jag kunde"

Av: 

TT

Zlatan Ibrahimovic fortsätter i Milan.

Foto: Antonio Calanni/AP/TT

TT-SPORT

Zlatan Ibrahimovic, 39, blir Milan trogen. Svensken har skrivit på ett nytt kontrakt med den italienska storklubben som sträcker sig över nästa säsong.

– Jag skulle stanna här resten av livet om jag kunde, säger han i en intervju med klubbens tv-kanal.

En kontraktsförlängning har ryktats vara nära den senaste tiden, och för drygt två veckor sedan meddelade Milans tekniske direktör Paolo Maldini att parterna var nära att komma överens.

Flera medier rapporterade under torsdagen om att Zlatan Ibrahimovic kommer att förlänga sitt kontrakt med Milan. Under eftermiddagen hintade även klubben att något var på gång genom att publicera ett kort videoklipp på Twitter med texten "What'Z happening?".

Senare på kvällen blev det officiellt.

39-åringen förlänger sitt kontrakt till och med sommaren 2022, vilket betyder att han kommer att spela på absolut toppnivå som 40-åring. På sociala medier skriver han "Sagan fortsätter".

"Väntat på den här dagen"

Enligt Ibrahimovic var det inte ett svårt beslut att ta.

– Jag har väntat på den här dagen. Jag stannar i ytterligare ett år, det är det som är det viktigaste och det som betyder mest, säger han till klubbens tv-kanal och fortsätter:

– Jag har alltid sagt att spela i Milan är som att vara hemma. Jag är väldigt glad över hur klubben får mig att må – alla som jobbar här, mina lagkamrater, tränaren och fansen som jag saknar så mycket att ha på arenan.

Målrik säsong

Zlatan Ibrahimovic återvände till Milan i slutet av 2019 och blev direkt en nyckelspelare. Den här säsongen har han haft en skadefylld säsong, och därtill varit borta från spel till följd av covid-19. Trots det har svensken gjort 15 mål på 17 Serie A-matcher.

Milan ligger just nu tvåa i Serie A och har därmed chans att nå Champions League-spel i höst. I så fall skulle det bli första gången Ibrahimovic spelar i turneringen sedan säsongen 2015–16, då för Paris Saint-Germain.

Publisert: