Markström höll nollan igen

Gustav Sjöholm/TT

Publicerad 2021-11-19

Calgarys back Rasmus Andersson och målvakt Jacob Markström gratulerar varandra till en väl utförd insats mot Buffalo.

För femte gången den här säsongen murade Jacob Markström igen Calgarymålet när Buffalo kördes över med 5–0. Men lagets buttre tränare Darryl Sutter var inte särskilt imponerad.

Calgary Flames kan se tillbaka på en imponerande start på säsongen, när det gäller defensiven. Av17 spelade matcher har man haft noll insläppta mål i sex matcher. Det är något man får gå tillbaka till innan andra världskriget för att hitta någon motsvarighet till i NHL.

”Inte mycket jobb”

Jacob Markström har stått i mål i fem av de sex matcherna, inklusive 5–0-segern under natten mot fredagen mot Buffalo.

Han hade kanske inte helt fullt upp, med 27 räddade skott, men man skulle kunna tänka sig en nöjd tränarstab efter insatsen. Men det visades i alla fall inte på den efterföljande presskonferensen.

– Han hade inte särskilt mycket jobb fram till den tredje perioden. Det var väldigt få chanser förutom powerplay. Så han gjorde vad han skulle, räddade puckar och täckte skott, säger Sutter med en axelryckning.

På den uppföljande frågan om vad Markström betytt för laget hittills är han dock mer positiv.

– Jag tycker att han varit en av våra ledare och en av våra kärnspelare, vilket är viktigt. Det är inte alltid lätt från den positionen, men han betyder mycket för omklädningsrummet, säger Sutter.

Andra är mer nöjda med Markströms spel i matchen.

– I kväll var ”Marky” bra. Han gjorde några bra räddningar för oss. Det är sådan han är, han är en toppmålvakt i den här ligan, säger Andrew Mangiapane.

Lejonparten av matchens poäng skrapades ihop av Johnny Gaudreau (två mål och en assist), Matthew Tkachuk (ett mål och två assist), och Andrew Mangiapane (två mål).

Spanade på svenskarna

Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv satt på läktaren när Minnesota besegrade Dallas med 7–2.

Han fick bland annat se Victor Rask göra ett mål och noteras för en assist för Minnesota, och Jacob Peterson göra mål för Dallas. Han fick även se Joel Eriksson Ek hitta fram till Alex Goligoski som gjorde 4–1-målet för Minnesota.