Leclerc vinnare i Österrikes grand prix

Av:  Tim Dahlbacka/TT

Charles Leclerc vinner Österrikes grand prix.
Charles Leclerc vinner Österrikes grand prix.

Monegasken Charles Leclerc tog hem segern i Österrikes grand prix på Red Bull ring före Max Verstappen.

Otäcka scener utspelade sig när stallkamraten Carlos Sainz bil fattade eld.

– Jag behövde detta, säger Leclerc.

Red Bull-föraren Max Verstappen startade i pole position inför hemmafansen på Red Bull ring i österrikiska Spielberg. Det blev dock en dag att glömma för hemmastallet.

Redan på det första varvet körde Verstappens stallkamrat Sergio Pérez ihop Mercedes-föraren George Russel. Mexikanen kunde köra vidare men tvingades bryta loppet en stund senare.

Verstappen själv blev omkörd av Charles Leclerc i den röda Ferrarin. Leclerc lyckades hålla undan för nederländaren som aldrig kom riktigt nära och segern var inte särskilt hotad trots bekymmer med en krånglande gaspedal.

– Det var ett riktigt bra lopp. Farten var där och jag hade en bra fajt med Max i början. I slutet var det otroligt tufft då jag hade stora problem med gaspedalen, men vi lyckades reda ut det och jag är så lycklig, säger Leclerc efter loppet.

För Ferrari-kollegan Carlos Sainz slutade dock loppet inte lika väl. Spanjoren var på tredje plats när han upptäckte att något var allvarligt fel med bilen. Efter att ha parkerat fattade bilen snabbt eld och Sainz fick skynda sig ur för att undvika allvarliga skador.

Tredjeplatsen togs i stället av Lewis Hamilton i sin studsande Mercedes. Leclercs seger innebär att han nu närmar sig Verstappen i kampen om VM-segern.

– Jag behövde definitivt detta. De fem senaste loppen har varit otroligt tuffa för mig och stallet. Att visa att vi har farten i bilen och att vi kan vinna var viktigt. Nu måste vi kämpa till slutet, säger Charles Leclerc.

Publisert: