Medleylaget till final: "Gå in och ha roligt"

Göran Sundberg/TT

Publicerad 2022-06-25

Sveriges medleylag hade tredje bästa tid i försöken, från vänster Sophie Hansson, Hanna Rosvall, Louise Hansson och Sarah Sjöström.
Sveriges medleylag hade tredje bästa tid i försöken, från vänster Sophie Hansson, Hanna Rosvall, Louise Hansson och Sarah Sjöström.

Sveriges lag på 4x100 meter medley tog sig till final med tredje bästa tid i sim-VM.

Medaljläge på lördagskvällen?

– Vi ska bara gå in och ha roligt, det kommer att bli tajt, säger Louise Hansson.

Hanna Rosvall (1.00,81/ryggsim), Sophie Hansson (1.05,66/bröstsim), Louise Hansson (56,71/fjäril) och Sarah Sjöström (53,19/frisim) noterade sluttiden 3.57,81 i försöken.

Australien var snabbast på 3.56,77.

Många av toppkonkurrenterna kommer dock att plocka in fler stjärnor i finalen. Som exempelvis USA som bara var sjua i försöken. Sverige ställde upp med sitt vassaste lag redan på morgonen.

Femma i OS

Svenskorna blev femma i OS förra året, men då fanns Michelle Coleman – som tagit en timeout över sommaren – med i laget.

Hon var också med när svenskorna tog dubbla guld på 4x50 meter och 4x100 meter medley (tangerat världsrekord på den korta distansen) i kortbane-VM i Abu Dhabi i december.

”Ganska stor press”

Ersättaren Hanna Rosvall, som i Abu Dhabi endast fick simmar försök, tog hand om ryggsimmet och därmed startsträckan.

– Det är ganska stor press och starta i ett lag med tre världsstjärnor, men som tur är så är det tre snälla och väldigt ödmjuka tjejer. De vet att jag gör mitt bästa, så då är alla nöjda, säger Rosvall.

Louise Hansson förde upp Sverige från fjärde till andra plats i heatet på tredjesträckan.

– Det kändes helt okej. Det kändes att det var några dagar sedan man var i vattnet, så det ska finnas mer i kväll, säger hon.

Sarah Sjöström inleder finalpasset på midsommardagen, den sista tävlingsdagen, med att jaga guldet på 50 meter fritt. Hon tog ju guld på 50 meter fjäril på fredagskvällen och har även ett silver på 100 meter fritt.