Enkelt för bröstsimsduo – Hansson i rekordtankar

Av:  Göran Sundberg/TT

Sophie Hansson och Erik Persson är vidare till semifinal på 200 meter bröstsim i VM.

Nu tar båda sats mot final – och för Hanssons del det svenska rekordet.

– Jag vill säga att det finns i kroppen, men vi får se, säger hon.

Sophie Hansson har den halva distansen som huvudgren, men har för att bli ännu bättre där också satsat på den 200 metersdistansen.

Där har hon tagit rejäla kliv och kapade i fjol sitt personbästa med fyra sekunder.

Hon hade 2.25,74 i försöken och blev åtta. För en finalplats – topp åtta – tror hon att hon behöver gå ned mot Joline Höstmans 13 år gamla svenska rekord på 2.22,24.

– Det hade varit väldigt häftigt att nå final. Jag tror jag kommer att behöva utmana det svenska rekordet för det, säger 23-åringen från Helsingborg.

Sophie Hansson satsade på medalj på 100 meter bröstsim, men allt slutade med en sjätteplats och stor besvikelse i måndags.

Hon erkände att det varit svårt att ladda om.

– Ärligt talat jättesvårt. I dag har jag släppt det, i dag fokuserar jag på detta, men det var en tuff gårdag, säger hon.

Erik Persson, 28, har 200 meter bröstsim som sin specialdistans och är en mer van finalsimmare. Han slutade åtta både i OS-finalen i Tokyo och VM-finalen 2019 och tog EM-brons i fjol.

Han inledde med fjärde bästa tid i försöken, 2.09,58.

– Det var skapligt, ganska enligt plan, säger Persson vars eget svenska rekord 2.07,66 är från bronsloppet i EM i samma arena förra året.

– I kväll är planen att simma snabbare, jag hoppas kunna öka upp tempot lite, säger Kungsbackasimmaren.

Publisert: