Talangens två mål sänkte Hammarby

Av:  Mikael Forsell/TT

Hammarby är inte längre obesegrat i allsvenskan. Kalmar FF vann hemma med 2–0 efter två mål av 19-årige talangen Noah Shamoun.

– Det är underbart. Jag har väntat länge på detta nu. Till slut lönar det sig, säger Shamoun till Discovery+.

Noah Shamoun kommer garanterat att minnas den 8 maj 2022. Efter att ha gått mållös hela förra säsongen kom de två första allsvenska fullträffarna i karriären för den 19-åringe mittfältaren.

Det allra första klackade han in.

Shamoun mötte Isak Janssons inlägg längs marken med baksidan av sin sko och styrde in bollen bakom en ställd Oliver Dovin i Hammarbymålet.

– Det första jag tänker är att klacka, för den kommer lite för långt bak... Men den är vacker, säger Shamoun glatt när han får se målet under intervjun med Discovery+.

Tre minuter

Första målet kom 35 minuter in i den första halvleken. Bara tre minuter senare var det dags igen och upprinnelsen såg nästan likadan ut – snabbt anfall längs högerkanten mot ett överspelat Hammarbyförsvar.

Men den här gången sköt Isak Jansson på Dovin. Bollen studsade ut till Shamoun som kunde slå in returen i mål.

Inför båda Kalmarmålen i den första halvleken var det högerbacken Simon Sandberg som upphävde offsiden och gav hemmalaget chansen att avancera mot mål.

Shamoun byttes ut med 20 minuter kvar av matchen.

Mållöst Hammarby

Ett offensivt balanserat Hammarby hade svårt att komma till avslut. I och med 0–0 senast mot Malmö FF och 0–2 mot Kalmar FF har det tidigare under våren så målglada Stockholmslaget spelat två hela matcher utan att göra mål.

Kalmar däremot har haft en betydligt bättra vecka. Först 2–1 borta mot IFK Göteborg i måndags och så seger mot serieledaren. Laget är därmed ny femma i tabellen.

Hammarby var obesegrat inför den här omgången, den sjunde, och behåller ledningen i allsvenskan, en poäng före Malmö FF och AIK.

Härnäst för Hammarby väntar derby på söndag mot just AIK. Samma dag spelar Kalmar FF borta mot Häcken.

Publisert: