Nyman sumpade straff: "Besviken på mig själv"

Fredrik Andersson/TT

Publicerad 2022-04-16

IFK Norrköping tappade 1–0 till förlust 1–2 borta mot Djurgården.
IFK Norrköping tappade 1–0 till förlust 1–2 borta mot Djurgården.

1–0-ledning och straff.

Då klev Christoffer Nyman fram – och bommade.

– Den ska sitta, säger han.

IFK Norrköping har fått en jobbig start på årets allsvenska.

0–1 hemma mot Varberg, 0–1 borta mot AIK och nu 1–2 borta mot Djurgården.

Möjligen hade läget varit annorlunda om Christoffer Nyman satt straffen som han själv ordnade när gästerna hade 1–0 i ryggen.

– Det är klart att det inte är tillräckligt, det är det inte. Det är tungt när vi förlorar, det är klart jag är besviken på mig själv, den ska sitta. Vi har gjort bra prestationer i alla de här tre matcherna, men i slutändan har vi noll poäng, säger Nyman.

”Noll poäng en gång till”

En del brukar påstå att personen som själv fixar straffen inte ska lägga den.

– Han är straffskytt på pappret, sen är det valet och kvalet. Jag var redo att förbereda ett alternativ i fall han inte hade kunnat gå upp från den situationen, men han var redo att ta den, då var det inga konstigheter, säger Pekings tränare Rikard Norling.

Och det blev alltså ytterligare en förlust för Norrköping.

– Vi gör en bra match, vi åker hem med noll poäng en gång till. Jag tar av mig hatten för Tolles (Thomas Lagerlöf) och Kims (Bergstrands) matchning, det var onekligen matchavgörande, säger Norling.

”Strider för klubben”

Norling fortsätter:

– Det har hänt att lag förlorar tre matcher på raken, men är det mellan omgång 15 och framåt märks det kanske inte lika tydligt som det gör nu.

På frågan hur truppen hanterar det svarar Norling:

– Oftast så fungerar det så att man kan läsa av bäst på spelarna hur de presterar. Det tror jag vi alla ser att de strider för klubben och lite grann för staden också i och med att många (supportrar, på träningen) slöt upp i går och gav oss lite push. Jag tycker de gör det jäkligt bra.