Näslund en vinnare i Idre

avTT

Publicerad:
Foto: Pontus Lundahl/TT
Sandra Näslund.

Tvåa i lördags, etta på söndagen.

Skicross-stjärnan Sandra Näslund fick till en perfekt avslutning på världscuptävling i Idre.

– Jättehäftigt att få vinna på hemmaplan, säger hon.

Trots ett tidigt grepp om finalen på lördagen fick Sandra Näslund till slut ge sig och nöja sig med att bli tvåa efter Fanny Smith, Schweiz.

Ett dygn senare ställdes de mot varandra igen.

Den här gången gick det bättre, betydligt bättre.

"Tufft"

Den 23-årige svenska världscupledaren fick en bra start och fortsatte sedan att imponera hela vägen fram till mållinjen. Näslund tog därmed revansch på Smith och var dessutom före Marielle Thompson, Kanada, och Brittany Phelan, Kanada.

– Det var tufft, de åker jäkligt bra allihop och det kan hända mycket här nere då man är trött i benen. Jag försökte attackera hela tiden, säger Näslund till SVT efter karriärens 15:e seger i världscupen.

– Det är en speciell bana och det är inte självklart som tidigare år när jag har vunnit, då har jag varit överlägsen hela vägen ner. Nu är det en fajt.

Alexander Edebo blev – precis som i lördags – femma efter att ha vunnit "lilla finalen".

Bröderna Mobärg bäst

På herrsidan lyckades ingen av de fyra svenska åkarna att ta sig till final.

Bröderna David och Erik Mobärg slutade sist i sina semifinaler och fick köra den lilla finalen, och slutade sjua respektive åtta.

Viktor Andersson, som var i lördagens final, var inte lika framgångsrik under söndagen och tog sig inte vidare från kvartsfinalen.

Elliott Baralo missbedömde ett hopp i åttondelsfinalen, fick en alldeles för lång flygtur och när bakvikten kom gick inte kraschen att undvika. Baralo lämnade backen för egen hand.

Publicerad: