Jones försvarade titeln i Las Vegas

Publicerad 2015-01-04

Toronto. De har tjafsat fler gånger om.

Men det var först på MGM Grand i Las Vegas som UFC-stjärnorna gjorde upp på riktigt - och då försvarade Jon Jones sin mästartitel mot Daniel Cormier.

– All skit han snackade motiverade mig, sade Jones i segerintervjun.

Första gången Jon Jones och Daniel Cormier träffades inför matchen slutade med ett slagsmål i lobbyn MGM Grand.

Det var under en pressträff i Las Vegas i augusti.

Sedan dess har kampsportarna haft en frostigt relation till varandra, där många av deras presskonferenser och tv-intervjuer resulterat i en hel del tjafsande mellan UFC-stjärnorna i lätt tungvikt.

Underhållande duell

Natten till söndagen var duon tillbaka på hotellet i den amerikanska staden.

Den här gången stod de öga mot öga i oktagonen.

Och den här gången sparade de inte på några krafter utan bjöd på en tät, jämn och underhållande duell i tre ronder inför en ständigt jublande publik.

Sedan handlade det mest om Jon Jones.

27-åringen plockade ner den förra OS-brottaren två gånger på kort tid i den fjärde ronden, kontrollerade sedan matchen genom den avslutande ronden och vann på domslut.

Med Jon Jones seger blev det även klart vad en vinst i huvudmatchen på Tele2 Arena i Stockholm den 24 januari innebär. Den av Alexander "The Mauler" Gustafsson och Anthony "Rumble" Johnson som vinner mötet ställs mot Jon Jones i en ny titelmatch i lätt tungvikt.

Svensk förlust

För svenske Mats Nilsson, som inför galan valde att gå ner en viktklass till weltervikt, blev det ingen rolig kväll i Las Vegas. Mötet med Omari Achmedov var visserligen jämnt och svensken var nära att skaka om ryssen i slutet av tredje ronden, men till slut var det ändå Achmedov som tog hem segern på domslut.

UFC-karriären för den 31-årige Nilsson har därmed inletts med två raka förluster.

TT:s utsände