TT-Sport

Sverige får köra om bronset i lagtävlingen

TT-SPORT

Alpint. Sverige får köra om bronsmedaljen i lagtävlingen i parallellslalom på VM i Vail, USA. Det svenska laget förlorade mot Kanada i semifinalen.

Sverige får möta Schweiz i bronsmatchen. Österrike och Kanada gör upp i finalen.

– Det var surt, men det är det som händer, säger landslagets damchef Fredrik Steinwall till SVT.

– Nu får vi ta bronset.

Oavsett hur det går så blir det en medaljmatch för svensk del, då semifinalförlorarna möts i en match om bronset.

Sverige har tagit lagmedalj i tre raka VM - ett silver i Åre 2007, ett brons i Garmisch-Partenkirchen 2011 och ett silver till i Schladming 2013 (2009 blev lagtävlingen inställd).

Det svenska laget består av Maria Pietilä Holmner, Anna Swenn-Larsson, Mattias Hargin och André Myhrer, med Sara Hector och Markus Larsson som reserver.

– Jag tycker både grabbarna och tjejerna sköter sig bra. Det känns tryggt, säger Markus Larsson till SVT.

I den andra semifinalen möts Österrike och Schweiz.

Lagtävlingen har bytt format några gånger sedan den infördes 2005. I årets VM-tävling i Vail handlar det om parallellslalom med storslalomportar och något längre avstånd. Dessutom finns två hopp i banan.

Det senaste svenska alpina VM-guldet kom i Åre 2007, då Anja Pärson tog guld i störtlopp. Senaste svenska medaljen är dock Frida Hansdotters slalombrons från 2013.

Österrike var rankat som etta inför tävlingen. Alpnationen har vunnit två av de fyra lagtävlingar som anordnats hittills (2007 och 2013) och kommit tvåa i de båda andra (2005 och 2011).

TT:s utsände

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport