TT-Sport

Brynäs aldrig nära Frölunda

TT-SPORT

Ishockey. Frölunda dominerade stora delar av matchen mot Brynäs.

Nu väntar en intressant vecka som kan avgöra resten av säsongen.

– Synd med tanke på att vi har varit rätt så bra senaste tiden, sade Brynäs Lukas Kilström efter 0-4-förlusten.

Den första perioden såg ut att bli mållös, men med bara två sekunder gjorde Frölunda 1-0. Ryan Lasch passade till Robin Figren som sköt upp pucken i nättaket. Sju minuter in i den andra perioden kom 2-0 genom Mats Rosseli Olsen. 3-0 kom precis före pausvilan.

– Vi var riktigt trötta där i en period. Vi tog en timeout, men det hjälpte inte. Vi tvingades till så långa byten, och då blir man trött. Till slut gjorde de tvåan, sade Lukas Kilström efteråt.

Frölunda kontrollerade matchen, skapade flest chanser och gjorde framför allt mål när de bästa lägena kom.

– De är riktigt bra här på sin hemmaplan. Samtidigt tycker jag att vi gör det ganska okej i stunder. De har en period i början av andra där vi tappar matchen, sade Lukas Kilström efteråt.

Starkbaums storspel räckte inte

Bernhard Starkbaum i Brynäsmålet stod för flera svåra räddningar och höll laget kvar i matchen, men släppte trots det in fyra mål.

– Jag är besviken. Vi gjorde det för lätt för dem. De gjorde mål på sina chanser och vi gjorde inte det på våra. Och vi hade jättebra målchanser, sade österrikaren.

Brynäs hade en handfull bra målchanser i den sista perioden. I en situation kom de fyra mot en, men missade. Dessutom misslyckades gästerna med att göra mål i powerplay, trots fyra försök och trots att man är bäst i hela SHL på numerära överlägen.

Avgörande vecka framför sig

Åtta omgångar återstår. Nu väntar en intressant vecka för båda lagen. För Frölunda handlar de sista matcherna om att behålla andraplatsen i tabellen. Det är främst Växjö som jagar närmast på tredje plats, och som står för motståndet borta på tisdag. Sen är det suveräna ettan Skellefteå och fyran Örebro. På sju dagar.

Brynäs å sin sida har sikte på play in snarare än kvalserien, som också hotar.

– Det lägger jag ingen energi på. Jag tar varje match som den kommer, sade Bernhard Starkbaum. Just nu är jag mest besviken över den här matchen. Nu har vi en dag ledig som vi kan samla energi, sen är det bara att köra.

I veckan som kommer spelar Brynäs mot mittenlagen Linköping (hemma), Luleå (borta) och Färjestad (hemma).

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport