TT-Sport

Canerstam sköt Warberg till SM-final

TT-SPORT

Stockholm. Warberg är klart för SM-final i innebandy efter torsdagens 6-5-seger borta mot Falun och sammanlagt 3-1 i matcher.

Där väntar Storvreta - och en chans att ta revansch för fjolårets semifinalförlust.

– Det är logiskt att de två bästa lagen möts i finalen, säger Warbergs målvakt Peter Sjögren.

Torsdagskvällens motståndare Falun, som överraskande slog ut AIK i kvartsfinalen, visade sig vara en hård nöt att knäcka för den överlägsna seriesegraren. Falun vann den första semifinalen och var nära att kvittera till 2-2 i matchserien. Laget hade ledningen med 2-0, 3-2 och 4-3 i torsdagens match. Men Warberg - eller rättare sagt landslagsbacken Jim Canerstam - kom tillbaka gång på gång. Canerstam gjorde Warbergs fyra första mål, däribland 4-4-kvitteringen sju minuter in i tredje perioden.

– Han gör en fantastisk match och kliver fram när det gäller som mest, säger Sjögren.

Men det var Henrik Olofsson och nämnde Sjögren som delade på matchhjälterollen: Olofsson tack vare sina två mål fram till 5-4 och 6-4 - och Sjögren genom att få Faluns lagkapten Eric Björks skott på hjälmen i slutsekunderna.

Finalen spelas i Malmö den 16 april och där väntar regerande mästarna Storvreta, laget som slog ut Warberg i fjolårets semifinal och därmed hindrade hallänningarna att nå sin fjärde final i rad.

– Det känns väldigt inspirerande att det blir just Storvreta. Dels för att vi får chans till revansch, dels för att jag tycker att de har ett väldigt bra lag.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport