TT-Sport

Landeskog bakom ny Colorado-seger

TT-SPORT

Stockholm. Colorados segertåg blir längre och längre. Natten till söndag tog laget sin sjätte raka seger i NHL-ishockeyn via 4-1 hemma mot Montreal - efter ett mål och en assist av lagkaptenen Gabriel Landeskog.

Segern var den tolfte på 13 matcher i säsongsinledningen, bäst i serien.

Svenskforwarden Gabriel Landeskog sköt Colorado till 1-0-ledning 11.14 in i andra perioden.

– Jag kom precis in på isen och pucken studsade fram till mig. Jag hade inte skjutit så mycket tidigare i matchen, så jag ville bara få den på mål, sade Landeskog till Nhl.com.

20-åringen spelade även fram till Colorados 2-1-mål knappt halvvägs in i slutperioden och utsågs till matchens bäste spelare.

Samma utmärkelse fick Daniel Alfredsson i Detroits 5-0-seger borta mot Edmonton. 40-åringen bidrog med två målgivande passningar. Joakim Andersson gjorde ett mål och en assist medan Henrik Zetterberg svarade för en målgivande passning.

Men flest svenskpoäng i natt gjorde Patric Hörnqvist som var med i förarbetet till tre av Nashvilles mål i 4-3-segern borta mot Los Angeles.

Carl Hagelin gjorde sina första två mål för säsongen när hans NY Rangers vann hemma mot Carolina med 5-1. Henrik Lundqvist svarade för 28 räddningar och utsågs till matchens spelare.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport