Lennarth storskrällde på St Andrews

Publicerad:
Uppdaterad:

St Andrews. I söndags satt hon och sjöng sig igenom åtta timmar i en överfull bil tillsammans med tre caddies i ett desperat försök att försöka kvala in till British Open.

Det var värt det.

Efter den första dagens spel leder Camilla Lennarth majortävlingen.

– Helt otroligt, säger hon efter sin 66-runda.

Den första dagen av British Open-golfen slutade med en rejäl skräll.

Camilla Lennarth, rankad 340 i världen, gjorde sex birdies och medan ingen i världseliten lyckades skjuta riktigt lågt resultat så visade hon hur golf ska spelas.

– Jag spelade verkligen felfritt. Jag träffade alla fairways, jag träffade alla greener. Hamnade inte i trubbel alls, kanske var det parputten på det 17:e hålet som var det som mest påminde om trubbel, sade hon.

Tog bilen till Skottland

Veckan började annars rörigt.

Efter ha spelat i London förra veckan tog hon bilen upp till Skottland och St Andrews.

– Jag vet inte varför jag tyckte att det var det bästa beslutet att bila från London. Men jag visste inte hur jag skulle ta mig från flygplatsen till boendet annars, och jag hade dessutom inget boende klart. Nä, vi tog bilen och satt och sjöng och berättade roliga historier. Vi körde fel, så det tog åtta timmar. Somnade kanske vid 02.00 och så ringde klockan vid 05 och så gick jag ut med någon reservtank och lyckades klara kvalet, berättar hon.

"Jag var nervös"

Och väl på plats på tävlingen så fortsatte det gå bra.

– Jag var nervös inför det första hålet, men så gjorde jag birdie och då släppte nervositeten. Jag tänkte "fan, jag har i vart fall gjort en birdie på British Open", skrattar hon.

– Min plan var bara att gå runt att njuta att jag får spela här, och det lyckades jag faktiskt göra.

TT: vad tänkte du på sista hålet när du visste att om du satte putten så skulle du leda tävlingen?

– Jag tänkte faktiskt bara att jag har en möjlighet att sätta putten. Går den i, så går den i. Men jag vet att pappa Claes var mer nervös än mig.

TT:s utsände

Publicerad: