TT-Sport

Hysén spelbar i allsvensk Europajakt

TT-SPORT

Göteborg. Guldchansen försvann förra helgen.

Nu ska IFK Göteborg försöka rädda en tredjeplats och spel i Europa.

Ett blåvitt glädjebesked är att Tobias Hysén är tillbaka i truppen efter skada.

Hysén, lårskadad i VM-kvalet mot Tyskland, var enligt klubbens hemsida med i kollektiv fotbollsträning dagen före söndagens allsvenska avslutning hemma mot IFK Norrköping.

– "Tobbe" ingår i den trupp vi tagit ut. Hur startelvan ser ut avslöjar vi i vanlig ordning först en timme före avspark, säger assisterande tränaren Magnus Edlund.

Göteborg har de senaste veckorna sett möjligheterna till SM-guld försvinna med Tobias Hysén utanför laget, och när slutomgången spelas är det redan klart att Malmö FF vinner och AIK blir tvåa. IFK Göteborg får nöja sig med att göra upp med Helsingborg och Kalmar om att bli trea och knipa en plats i Europa League-kvalet nästa år. Det krävs seger på Gamla Ullevi för att Göteborg ska vara säkert på att ta tredjeplatsen.

– Blir vi trea och räknar in cupvinsten kan vi summera en bra säsong, även om vi inte nådde ända fram i seriespelet, säger Adam Johansson till ifkgoteborg.se.

I botten gör Brommapojkarna, Halmstad och Öster upp kring strecken. Öster är i desperat behov av tre poäng hemma mot Djurgården, och behöver dessutom hjälp av att BP bortaslår Halmstad för att inte åka ur.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport