Guardiola om bråket: "Ber om ursäkt"

TT-SPORT

Fotboll. Manchester City tappade 1-0 till 1-3 hemma mot Chelsea.

Då rann det över för City, och matchen slutade i ett storbråk med två röda kort.

– Jag ber om ursäkt, sade lagets tränare Pep Guardiola.

Det såg ut att gå Manchester Citys och tränaren Pep Guardiolas väg när ett inspel nådde Kevin De Bruyne i 57:e minuten. Med en 1-0-ledning i ryggen tack vare ett självmål från Chelseabacken Gary Cahill fick belgaren helt öppet mål och chansen att halvt stänga stormötet i Manchester - men brände bollen rakt upp i ribban.

Det blev en startsignal för en vändning av Antonio Contes nya Chelsea. Bara minuten senare ställde Londonlaget om snabbt och Diego Costa, med sina hårda armbågar, tryckte säkert in kvitteringen. Tio minuter senare forsade inhopparen Willian fram i nästa omställning och var lika iskall han.

"En jobbig vecka"

Willian firade målet med att hålla upp ett armband med en styrkehälsning till det förolyckade brasilianska fotbollslaget Chapecoense.

– Det har varit en jobbig vecka för oss och svårt att förbereda sig för matchen, säger brasilianske David Luiz till Sky Sports.

Men sedan tog matchen en hård vändning. Efter att Eden Hazard med en tredje omställning säkrat en 3-1-seger för Chelsea brann det till för Manchester City-stjärnan Sergio Agüero, som gick in fult på David Luiz. Direkt rött kort, ett storbråk bröt ut och även lagkamraten Fernandinho såg rött.

– Det är synd att det slutade så. Jag tycker inte om det. Jag ber om ursäkt, sade Pep Guardiola.

"Visade karaktär"

Det var Agüeros andra utvisning för säsongen och därmed är han avstängd i fyra matcher. Fernandinho blir borta i tre matcher.

– Det var väldigt svårt och inte avgjort förrän i sista stund. Mitt lag visade karaktär och det är väldigt viktigt, sade Antonio Conte.

Chelsea leder fortsatt Premier League. Tvåa är Arsenal, som slog Londonrivalen West Ham med 5-1 efter att Alexis Sanchez gjort hattrick. Liverpool, som kan gå om Arsenal, spelar på söndagen.

TT-AFP